Sunday, 20 December 2015

Minum Petang untuk Mak2 Bekerja kini lebih MUDAH!!

Salam dear frens semua :) 


Minum petang bersama keluarga tersayang


Pau Kukus Mini inti manis (sweet) : inti Kelapa dan inti Kaya

Pau Kukus Mini inti pedas (savoury) : inti BBQ


Kenapa Mak2 bekerja dan Mak2 surirumah kena beli Makanan Sejukbeku ini?


+  Takyah nak kelentang kelentung kat dapur

+  Lagi2 utk Mak2 bekerja, yang on weekends nak settlekan kerja2 rumah lain plak lagi kan, macam mendobi, menyidai, etc etc etc

+  Jadi on weekends, utk minum2 petang bersama keluarga, Mak2 memang perlukan stok Makanan Sejukbeku mcm ini :)

+  !!Keluarkan dari freezer, bukak bungkusan, tak payah thaw2 bagai, terus kukus



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)


**Disclaimer : Cekodok tu kami tak jual ye :D


Monday, 14 December 2015

Kuah Yong Tau Foo 4kg pula hari ni :)

Salam dear frens semua :)

Hari ini lagi 4 kg Kuah Yong Tau Foo PekatSedap by

Ananaifa Foods akan dideliver ke Kota Kemuning. 

Beserta 1 peket Biji Bijan & 1 peket Kacang Tumbuk.





Tkasih yg mengorder. Nanti2 order la lagi :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Apabila Black Pepper DimSum dan BBQ Steamed Pau Mini bersatu padu...

Salam dear frens semua :)


Apabila Black Pepper DimSum dan BBQ Steamed Pau Mini bersatu padu... 






Tak perlu edit apa apa 
πŸ˜‰

Eh eh. Tgh telan air liur ke tu uollss?

Nak2 plak cuti2 public holiday ni kan.. lepak2 dgn family makan2 sedap2..

Nah Ananaifa payung 1 lagi gambar siap dgn chicken finger ;)




 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 10 December 2015

Kuah YTF 8kg order daripada Puan Izan dari Sec 27, Shah Alam

Salam dear frens semua :)


Order daripada Puan Izan dari Sec 27, Shah Alam. 
Untuk majlis makan2 beliau dan keluarga pada Hari Sabtu ini :)

+ Kuah Yong Tau Foo 8kg + extra 400g.


+ Kuah Cili 2.4kg + extra 100g utk uollss tambah tahap 

kepedasan ikut suka 
😁


+ 400g Biji Bijan & 500g Kacang Tumbuk untuk direnjis2 

dipilis atas Kuah Yong Tau Foo yg dicurah meriah atas 

bebola2 pilihan uollss 

😊


Nak tau sedap x sedap Kuah Yong Tau Foo by Ananaifa

 Foods ni, uollss blh refer album Promosi & Testimoni di

 FbBiz kami ye :)
😊kat FbBiz kami 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 8 December 2015

Testimoni : kata mereka DimSum kami sedap & cantik :D

Salam dear frens semua :)

Mereka ini sukakan Dim Sum kami dan kata mereka ianya SEDAP!!





Uolls bila nak acu teraa?

Hehe


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 1 December 2015

New Item di Ananaifa Foods - Pau Kukus Mini

Salam dear frens semua :)



Memperkenalkan new item in the house!!!! 
😊
Pau Kukus Mini!!!





Hanya perlu KUKUS kurang dari 10 minit. 

Bukan KUKUS GRILL PANGGANG ye uollss   ^_^ 
πŸ˜‰


Pilihan inti manis : Kaya, Kacang Merah, Kelapa

Pilihan inti pedas : BBQ

Dapatkan pek percubaan kami, hanya RM3.90/pack of 4pcs. 





Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 30 November 2015

3rd order drpd Encik JB bukan nama sebenar

Salam dear frens semua :)



Delivery minggu lepas.. baru berkesempatan nak hapdet hu3



Roti tortilla 10" repeat order kali ke3 dr En Jb bkn nama sbnr 

50 peket od 12 pcs per packet.
😁
Alhamdulillah.. kami di Ananaifa Foods doakan bisnes kebab En Jb bertambah maju jayaaaa he2

Berminat?? Mmg tgh mencari Roti Tortilla buat berniaga Wraps / Kebab / Shawarma?

Yezza uollss dah jumpe blog yg sesuai :)

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 18 November 2015

Delivery @ 18.11.2015 - Tortilla & DimSum

Salam dear frens semua :)


Selesai delivery hari ini







20 peket Tortilla 10" ke Ulu Tiram, Johor & 30 peket DimSum utk agen terbaru di Cheras, KL 
😊


Tp Alhamdulillah, Allah permudahkan kami sbb 2 2 urusan deal dlm Klang je.

 1 guna poslaju,  1 lagi main passing2 melalui husbande Agen :) 



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 12 November 2015

Tgk Youtube Video ni : hasilkan Pizza Tortilla sendiri utk Tea-Time hujung minggu ni dgn keluarga tersayang

Salam dear frens semua :) 

Lepas video cara mengeWraps yg Ananaifa post awal bulan ritu, kali ni Ananaifa nak share video mudah lagi cepat cara2 nak hasilkan Pizza Tortilla.

Ananaifa pernah share sblom2 ni yg customer Ananaifa  ada yg buat Pizza menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods yg sedap & cantik lagi gebu ini. 

Jom tgk Youtube Video ni plak, moga ia memudahkan lagi uollss mendpt gambaran cara2 membuat Pizza Tortilla :)



Berminat nak beli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods seterusnya menghasilkan Pizza Tortilla ini di rumah utk uollss tea-time dgn keluarga tersayang?? 

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 10 November 2015

Latest pricing list di Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Oleh sebab Ananaifa dpt tgk bahawa ramai pengunjung blog yg view post ini, dan kendian mereka roger ke 013 320 9715 dan bertanya samada harga2 tersebut masih valid atau x, dan lepas tu Ananaifa terpaksa bagitahu yg harga tu dah invalid, maka dgn ini Ananaifa nak update terus latest pricing yg Ananaifa guna sekarang :)


Setakat Nov 2015 ni, inilah harga yg kami gunapakai



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 8 November 2015

Lets have delicious tea time - Tortilla Tarts with estimation of 170 calories

Salam dear frens semua :) 

Hari ni Ananaifa nak share satu resepi lain skit made by using our Roti Tortilla yg sedap ittew *geli pulak rasenye eja itu macam ittew*

Resepi ni dia ala2 pizza gitu. Roti Tortilla sebagai base dan diberikan sedikit sentuhan toppings yg boleh diubahsuai ikut kesesuaian bhn dlm peti sejuk uollss. Ananaifa pernah post pasal customer yg buat Pizza menggunakan Roti Tortilla sebelum ni, dan mereka sgt berpuas hati dgn potensi Roti Tortilla kami ehehh

Tapi dalam resepi ni, ia tak dipanggil Pizza tapi dipanggil Tart :D

Gambo ihsan pakcik google

Bahan2 :

Minyak
1 keping Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods (seeloknya guna yg diameter 8 inci)
Kepingan2 ayam
Hirisan2 tomato (yg telah dibuang biji)
Keju Parmesan (seeloknya yg reduced- fat)
Daun basil

Cara2 :

1. Panaskan minyak. Dgn menggunakan tongs aka penyepit, deep fry Roti Tortilla hingga muncul bubble di permukaan Roti Tortilla itu dan ia menjadi warna coklat keemasan (bukan coklat kehitaman :p ).

2. Angkat & toskan atas tisu. Biarkan seketika beberapa minit supaya ia menjadi sedikit garing.

3. Panaskan oven (bahagian api atas sahaja aka broil heat. Taburkan keju (tinggalkan skit je utk final touch), kendian kepingan2 ayam, hirisan2 tomato dan akhir sekali taburkan saki baki keju tadi.

4. Bakar dlm oven selama 1 minit SAHAJA! Hanya sehingga keju tadi mencair. Triple hati2 ye uollss jgn sampai keju jadi hangit. 

5. Keluarkan dari oven, dan boleh taburkan daun basil di atasnya. Kerat 4 dan terus hidang! :)

Jumlah hidangan : 2

Kalori (per tart) : 170
Jumlah lemak : 10 gram
Jumlah karbohidrat : 10 gram
Protein : 9 gram

Berminat nk beli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ni?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 5 November 2015

Tgk Youtube Video ni : betapa Mudah & Senang mengeWraps di rumah

Salam dear frens semua :) 


Cer uollss tgk jap video ni...

Mudah & Senang kan??

Eh mudah & senang bukan ke membawa erti yg sama?

Eheheh tu maknanya sgt2 amat mudah nak buat Chicken Wraps ni, buat bekal anak2 ke skola mahupun utk bekal husband ke tempat koje :)




 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 3 November 2015

Tips nak cari bantuan Agensi Kerajaan utk besarkan perniagaan uollss ke bigger scale

Salam dear frens semua :)

Bersiaran di malam Sabtu ini, Ananaifa nak share pasal tips nak dptkan bantuan daripada Agensi2 kerajaan yg terlibat utk membantu usahawan2 IKS mahupun mikro.

Ananaifa pon x pernah apply apa2 lagi, belum sampai ke tahap memohon lagi. Bukan bermaksud Ananaifa sgt2 blh sustain sendiri je dan tak perlukan apa2 bantuan. Cumanya Ananaifa belum dpt nak run the biz in huge scale lagi. Masih lagi perlu self-employed buat masa ini.

Oklah xnak tulih panjang lebo lagi, jom kite tgk antara tips yg Ananaifa terrrjumpa masa nak buat iklan Roti Tortilla kat laman web Majalah.com :)


 Tips 1 :
  1. awak pergi cari machine tu tgk kos dia berapa. maintance dia macam mana. awak gi TEKUN minta loan dari diorang. kalau machine tu dalam 5k kebawah awak boleh mohon AIM(AMANAH IKTIAR MALAYSIA)

    seingat saya jenis makanan bisnes sangat senang mendapat bantuan kerajaan kerana daily bussiness awak ialah CASH. 

Tips 2 :

  1. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


    Pandangan Saya:-

    + CikPuan perlu hadir ke MARA daerah untuk kunjung hormat dengan Pegawai Mara Daerah.

    + Bawakan company Profile serba ringkas berserta catatan kewangan harian, bulanan dan tahunan.

    + Mohon untuk dimasukkan ke dalam program SKPP ( Skim Khidmat Pakar perunding) di dalam perniagaan yg dijalankan. Mohon dlm aspek pengembangan syarikat.

    + Konsultan akan menilai situasi sebenar perniagaan yang dijalankan dan akan memberi cadangan aspek apa yang perlu di pertingkatkan.

    + Berilah kerjasama dengan telus apa yg diperlukan oleh sykt utk berkembang supaya tidak lari dari visi atau misi sykt.

    + Produk Pau memang ada potensi yang amat besar dan mudah utk berkembang apabila kena dgn cara yang betul.

    + Ready to Eat or Frozen Food.

    + Saya bangga dengan CikPuan untuk meningkatkan matlamat syarikat utk berkembang.


Diharapnye jika ada frens Ananaifa yg tercari2 kekdah atau method nak perkembangkan biz anda ke bigger scale, moga kedua2 tips di atas dpt membantu uollss :)

Sunday, 1 November 2015

Take it to your Office beb! - Tortilla Wraps with estimation of 250 calories

Salam dear frens semua :) 

Nak tau satu rassiee tak?? Ehehh. 
Sekarang ni, uolls dah tak perlu keluar makan lunch kat luar lagi tau *bisik2 sket*

Penat sebenarnye nak klua makan lunch ni. Silap2 balik workplace, jadi lapo balik.

Jgn jd mcm ni udah! haha


Bersesak2 atas jalan raya. Pastu bersesak2 pulak atas lantai kedai makan. Time nak balik bersesak2 lagi skali atas jalan raya. Pastu bersesak2 plak dlm lif nak balik opis.

Stress weii! Ananaifa pernah melaluinya, membuatkan Ananaifa cuma keluar lunch (out of factory compound) sebulan 2 ke 3 kali je. Selebihnya Ananaifa makan di kantin kilang ataupun bawak bekal brunch.

Okeyh maka dengan itu, kali ni Ananaifa nak share resepi penghasilan resepi yg mudah lagi low-carb gitu. Save money pon saved, healthy pon healthy! Aha!

Gambo ihsan pakcik Google ;)

Masa penyediaan ; 5 minit     Masa memasak : 0.5 minit

Bahan2 :

2 keping Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods yg dijamin Cantik di Luar, Gebu di Dalam ;)
4 keping dada ayam yang diperap & dipanggang
4 keping hirisan tomato yg dibuang biji (untuk elakkan inti Wraps cepat basi)
beberapa hirisan kobis segar (bila digigit rangup krup krap krup krap gitu)
Mayonis
Thousands island
Garam

Cara2 :

Golek2kan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods di atas kuali tanpa minyak selama 5 saat (jgn lebih nnt Roti Tortilla akan sedikit mengeras sebab lembapan dia dah hilang). Letak kepingan dada ayam, tomato, kobis, dan cadangan sos yg diberi iaitu mayonis & sos seribu pulau :D

Ratakan di bahagian tengah Roti Tortilla tersebut, dan percik sedikit garam jika mahu. 

Lipat bahagian kiri kanan Roti Tortilla, dan gulung kemas2.

Boleh terus dibungkus atau kerat dua (lebih cantekk kalau kerat senget) dan letak dalam bekas bekal uolls.

Jumlah hidangan : 2

Kalori : 250
Jumlah lemak : 8 gram
Jumlah karbohidrat : 36 gram
Protein : 20 gram


Yeayyyyy mudah kan nak buat bekal yg Sedap yet Sihat?


Berminat nak dapatkan Roti Tortilla yg sedap edaran Ananaifa Foods ni ?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 30 October 2015

Sengetkan kepala anda dan makanlah Tacos ini ;)

Salam dear frens semua :)

Moh kite let the pictures talk :p


Tacos dgn inti daging mmg sedap!! ehh kate nak let the pictures talk :p


Bila tgk mana2 Food Show, diorang mat2 saleh ni mmg akan suggest mkn Tacos dgn cara menyengetkan sedikit kepala anda dan tolak masok Tacos ini ke mulut anda he2

Semua rasa penting dalam snek ada di sini! Haa gituu ;)


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 28 October 2015

20 peket Roti Tortilla 10" untuk diPoslajukan ke JB semalam

Salam dear frens semua :) 


Ni adalah delivery terbaru ke Johor Bahru (mcm rhymes pulak) :p


20 peket Roti Tortilla 10"


Menggunaka 2 ktak prabayar saiz L, setiap kotak berharga RM31.80. Jadi untuk 2 kotak ni, yg boleh memuatkan 20 peket Roti Tortilla saiz 10", caj Poslaju adalah RM31.80 x 2 = RM63.60


Adik Ananaifa tgk abah tlg mak angkat kotak p kaunter Poslaju tu :)



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 26 October 2015

Mertua puji Nasi Arab homemade customer ini SEDAP!! :)

Salam dear frens semua :) 

Bersiaran di malam Selasa ni, Ananaifa nak share testimoni lagi. Kali ni testimoni produk Rempah Instant Nasi Arab kami pula menjadi pilihan. 

Jom layan Testi Testi Testi :)


Ni je gambo yg sempat dia snap sbb produk laku keras gitu ;)


Kalo masakan dapat pujian mertua, mmg tido malam letak lengan atas dahi la jawabnye :p

Mudahnye mengArab di rumah sekarang! Nak makan Nasi Arab tengah2 malam waktu kedai dah tutup? Nak makan Nasi Arab pagi2 buta waktu kedai belum bukak? 

Takde hal la skarang dgn adanya Rempah Instant Nasi Arab edaran Ananaifa Foods ni :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 22 October 2015

Kotak Prabayar Poslaju yg kami guna untuk memPoslajukan Roti Tortilla anda

Salam dear frens semua :) 

Untuk makluman, jika kami membuat penghantaran by Poslaju, kami menggunakan Kotak2 Prabayar yg standard seeperti dalam rajah di bawah :





Setiap kotak boleh memuatkan :

 10 peket Roti Tortilla saiz 10"
atau
15 peket Roti Tortilla saiz 8"
atau
25peket Roti Tortilla saiz 6"

Semakin bertambah kuantiti pesanan, makin bertambahlah kuantiti kotak (atau jika tambah sikit lagi je kuantiti peket, mungkin perlu tambahan plastik prabayar sahaja) :)

Maaf kerana pihak kami tak dapat berikan FREE POSTAGE walaupun jika pesanan anda mencecah 100 peket (tapi penghantaran by hand dgn nilai caj penghantaran lump sum mungkin boleh dipertimbangkan :)  )

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 19 October 2015

Lagi cerita pasal Nak Jual Apa Hari Kantin ni?

Salam dear frens semua :)

Macam yg Ananaifa pernah bagitau sebelum ni, produk Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ni mmg telah menjadi pilihan beberapa org cikgu cikgi untuk dijadikan item jualan Hari Kantin & Hari Usahawan sekolah / kolej mereka.

Ada juga cikgu yg menjual Roti Tortilla kami yg dijadikan Wraps ni, di Hari Kantin TV3 (Bananana Canteen Day) yg merupakan acaran tahunan di Sri Pentas itu. Best sgt rasenye sbb Roti Tortilla kami dah sampai Bananana Canteen Day ;)

Carian google yg mencari2 produk jualan yg sesuai dgn Canteen Day yg sampai ke blog Ananaifa Foods.

Ada 3 saiz Roti Tortilla yg blh cikgu cikgi pilih :)


Antara sebab kenapa Roti Tortilla kami menjadi pilihan cikgu2 yg mencari idea nak jual apa di Hari Kantin mahupun Hari Usahawan sekolah / kolej adalah :

1. Inti boleh dipelbagaikan daripada yg paling kompleks ke inti yg paling simple dimple

2. Mudah nak ajar murid2/ pelajar2 cara nak mengeWrap / menggulung Roti Tortilla ini

3. Produk sedia dikenali, sbb Fast Food restaurant sedia ada jual produk seumpama ini, jadi nak promote semasa Hari Kantin / Hari Usahawan berlangsung tu tak begitu sukar

4. Produk tak mudah rosak / less loss, sbb aktiviti mengeWrap dilakukan semasa Hari Kantin / Hari Usahawan berlangsung. Inti, sayur2 dan sos2 diasingkan dari awal. Aktiviti mengeWrap ni sgt cepat jika dah tahu tekniknya, Jadi xde kes kerugian sbb anda tak perlu Wrap selagi xde customer order.


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 16 October 2015

Ada orang Klang yang Mengidam nak Makan Karipap Gergasi ??

Salam dear frens semua :)


Mengidam nak makan Karipap Gergasi Panas2

Kalau beli kat luar takut sampai rumah dah tak panas pulak kan?

Lagi pulak, tak semua tempat ada jual, dan tak semua tempat yg jual tu sedap kan?

Nak buat sendiri, macam leceh pulak, sebab kena canai besar2 pulak doh dia.

Penyelesaiannya, beli aje dengan kami di Ananaifa Foods :)

Pengedar Karipap Gergasi untuk kawasan Klang, Port Klang, Sijangkang & Shah Alam belah2 Klang ehehh.



Didatangkan dengan 3 jenis inti :

*  Inti Telur + Sayur dicicah dgn sos homemade yg sedap

*  Inti Ayam

*  Inti Daging 


Karipap Gergasi Inti Telur + Sayur dipasangkan dengan Kopi Hitam Pekat! Fuhh terangkat beb!

Salah seorang customer yg berpuasa hati dan nak repeat order karipap Gergasi Inti Telur + Sayur

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 13 October 2015

Supper dengan Tortilla 10" bersama Well Done pan-grilled Chicken yg sedikit Over-cooked :p

Salam dear frens semua :) 


Ni Roti Tortilla kami yg dipasangkan denganWell Done Pan-grilled Chicken yg sedikit Over-cooked, jadi untuk mengcover keOver-cookedkannye, kite curah sos lada hitam pedas-pedas manja & sos cendawan marvelles di atasnya ha3


Kami menggunakan Roti Tortilla saiz 10". Hanya perlu keluarkan daripada freezer, nyahbeku seketika, golek2 kan beberapa saat atas kuali tanpa minyak, pastu angkat.
Dah separuh licin! :) Layan makan ni tengah2 malam, mmg boleh naik berat badan kalau buat hari2! :p

Untuk pengetahuan pembaca blog sekalian, kami membekalkan Roti Tortilla secara borong mahupun secara runcit kepada pelanggan2 yg nak makan sendiri. 

Selain saiz 10" mcm dalam gambar di atas, kami juga ada Roti Tortilla saiz 8" dan 6" juga :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Saturday, 10 October 2015

Testimoni Roti Tortilla : Khebab di JB dan Wraps di Sepang :)

Salam dear frens semua :)

Bersiaran pagi ni, Ananaifa nak share testimoni pelanggan2 yg membeli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods untuk tujuan berniaga. 

Alhamdulillah kerana mereka sgt berpuas hati dengan rasa, tekstur dan rupa Roti Tortilla kami :)

Ini testimoni daripada pelanggan dari JB yang menjual kebab menggunakan Roti Tortilla kami

Ini pula testimoni daripada pelanggan dari Sepang yang menjual Wraps as Brunch Pax untuk rakan2 sekerja di KLIA menggunakan Roti Tortilla kami


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 8 October 2015

Testimoni : Kuih-Muih Sejukbeku kami memang sedap :)

Salam dear frens saemua :) 

Sapa yg baca blog ni yg pernah beli Kuih-Muih Sejukbeku edaran Ananaifa Foods? Sedap x? :)

Untuk pengetahuan uolls, Ananaifa tak ada banyak pembekal kuih. Jujurnya, cuma ada 2 sahaja. Sebab kenapa kami tak punyai pembekal kuih lebih dari itu :

1. Kami pentingkan kualiti & rasa kuih. Of course yg kami pilih sebagai pembekal ni, adalah antara pembekal kuih dengan rasa kuih yg sedap!

2. Harga & jarak kebolehdapatan bekalan. Of course untuk memane pengusaha trading, akan cari ciri2 ini ;)

Tapi ada juga keburukannye. Bila pembekal tak dapat supply bila Ananaifa amat2 memerlukan bekalan. ada ad-hoc order mahupun bila ada perayaan2 tertentu yg mana pelanggan2 setia Ananaifa nakkan bekalan kuih-muih untuk jamu2 tamu2 (contoh macam masa Hari Raya baru2 ni)

Apa2 pun, kite layan dulu testimoni pelanggan setia kuih-muih Ananaifa ni k :D 



Antara kuih2 yg menjadi hot favourite pelanggan2 Ananaifa Foods adelah seperti Karipap Pusing Daging, Karipap Pusing Ayam, Cucur Badak, Kasturi, Kuih Koci dan Pau Sambal Bilis.

<  Oh ya, Ananaifa pon ada mengedarkan Kuih Karipap Gergasi tau! Nanti2 Ananaifa story mory dlm post lain ye :)  >

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 6 October 2015

Promo Baekk Punyerrr - Beli 4 pek Dim Sum 16biji FOC 1 pek Dim Sum 8biji atau 1 pek Kuih yg sedap2! :D

Salam dear frens semua :) 


Promosi Oktober 2015 
smile emoticon


Bagi setiap pembelian 4 PEKET Dim Sum pek 16 biji (RM12.80/pek), uolls akan memperoleh samada 1 pek Dim Sum pek 8 biji atau 1 pek Kuih-Muih Melayu (pilihan : Pau Kacang, Pau Sambal Bilis, Kasturi atau Samosa) PERCUMA!!


Haaaaaa mana nak cari weiii, beli Dim Sum 4 pek pada total RM51.20 dan uolls dapat FREEGIFT pada nilai sehingga RM6.80 

wink emot
Promosi Baekkk Punyer ni bermula 1.10.15 hingga 15.10.15 aje k 
smile emoticon

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 2 October 2015

Tortilla untuk buat Shawarma, Wraps mahupun Burritos

Salam dear frens semua :)





Berminat nak dapatkan stok Roti Tortilla kami ni?
Yg dijamin Cantik di Luar, Gebu di Dalam?

Sesuai utk buat Shawarma, Wraps mahupun Burritos.

Didatangkan dalam 3 saiz diameter - 6" yg kecil molek, 8" mcm saiz Tortilla di pasaraya dan 10" yg sesuai untuk disumbat lebih banyak inti!! :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 30 September 2015

Buat Bawang Goreng Homemade yg Mudah & Cepat! :)

Salam dear frens semua :) 

Harini Ananaifa bukan nak promo produk, tapi nak share informasi aka sharing resepi ;)

Ananaifa dah cuba buat ini, dan memang sedap bawang goreng homemade ni.

Dah la sedap, mudah dan cepat je pulak tu!

Tkasih kak Shima Bakar from Myrassa Langkasi yg share resepi ni :D

Ananaifa and family memang sukakan bawang goreng, lebih2 lagi kalau ditambah dalam nasi goreng, mee sup, makaroni goreng dan lain2 makanan ruji ;)

Uolls yg hantu bawang goreng jugak, buleh la buat ni dan stock up bawang goreng homemade ni kat rumah :)

Tuesday, 22 September 2015

Sila Baca ini Jika Anda adalah Pengeluar Produk :)

Salam dear frens semua :) 

Hari ni Ananaifa nak kongsi ilmu dan share tips & tricks untuk pengeluar2 produk samada kecil2an mahupun sederhana2an ;) yg nak menghantar produk ke Kedai2 & Pasar Mini.


C&P dr komen sahabat kak Shima Bakar :D

INGIN MULAKAN PENGHANTARAN PRODUK KE KEDAI RUNCIT/ PASARAYA TETAPI TIDAK TAHU CARANYA?

Pengeluar produk bijak mengeluarkan pelbagai produk tetapi gagal memasarkan produknye. 
Kenapa ye?

Ini kerana pengeluar produk sekaligus menjadi pembekal langsung. 
Mereka bekalkan produk tanpa mengetahui sistem atau piawaian pembekalan yang di monopoli kaum bukan Melayu.

Usahawan/ NGO boleh pakar dalam negotiation skills, dengan mengamalkan 4 jenis pembayaran pembekalan seperti berikut :

1. COD [CASH ON DELIVERY]
●Terima bayaran terus dari outlet apabila penghantaran dibuat

2. CONSIGNMENT
●Letak produk di outlet dahulu, terima bayaran apabila produk terjual sahaja.
●Risiko produk tidak terjual ditanggung oleh pemilik produk
●Tertakluk dalam tempoh tertentu

3. BILL TO BILL
●Letak barang dahulu di outlet
●Bayaran dibuat apabila, membuat penghantaran produk seterusnya.
●Risiko barang tidak terjual terletak kepada pemilik produk
●Sekiranya produk kategori fast moving items, bayaran dipercepatkan untuk pusing cash flow bisnes
●Sekiranya produk kategori slow moving items, bayaran dibuat ambil masa tertentu. Bulanan

4. OUT-RIGHT
●Letak produk di outlet,Outlet setuju buat bayaran penuh ke atas produk yang dihantar
●Risiko produk tidak terjual terletak kepada pemilik outlet.
●Bayaran mungkin cash on delivery atau tempoh tertentu
●Harga outright lebih murah dari harga congsigtment

Saturday, 19 September 2015

Delivery @ 17 Sept 2015

Salam dear frens semua :)

Ni delivery kami kelmarin ke pick-up point kami di Stesen Minyak Petron Bukit Raja,Klang (depan AEON Bukit Raja). Selalunya minimum kuantiti mcm ni baru kami akan buat delivery ke luar Klang (Bukit Raja tu consider luar Klang jugak la kan sebab merentas Sungai Klang he2). 

Macam utk gambar di bawah ni, ini adelah order terkumpul daripada 3 org pelanggan. 

Pelanggan 1 : Kuih-muih Melayu (Karipap Pusing, Donat Sosej, Cucur Badak, Kasturi)

Pelanggan 2 : DimSum dan Aiskrim Goreng perisa Keladi

Pelanggan 3 : Karipap Gergasi Telur dan Lamb Steak

Errr, ada 1 lagi Pelanggan 4 punye dalam pic ni, tapi tak pick up kat Petron tu. Yg dalam poslaju packet Urgent tu, ada 2 peket Rempah Nasi Arab Kabsah, kita hantar dia ke Poslaju Office cawangan Port Klang utk dikurier terus ke pelanggan 4 di Melaka ;)







Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 16 September 2015

Mari mengArab Mandy lagi bersama Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Ahaaa....

Erkkkk.. Alhamdulillahh ;)



Terselit imej tangan anak buat peace yg dah tak sabo nak makan Nasi Arab Mandy homemade ni.

Tak lupa juga ada Teh Arab homemade.

Dan Aiskrim Vanilla Oreo homemade jugeeee :D

Kek pandan cheese leleh tu beli je kat member :p


 Berminat nak dapatkan rempah Nasi Aran instant dan mengArab Mandy di rumah macam kami ni?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)