Monday, 30 November 2015

3rd order drpd Encik JB bukan nama sebenar

Salam dear frens semua :)



Delivery minggu lepas.. baru berkesempatan nak hapdet hu3



Roti tortilla 10" repeat order kali ke3 dr En Jb bkn nama sbnr 

50 peket od 12 pcs per packet.
😁
Alhamdulillah.. kami di Ananaifa Foods doakan bisnes kebab En Jb bertambah maju jayaaaa he2

Berminat?? Mmg tgh mencari Roti Tortilla buat berniaga Wraps / Kebab / Shawarma?

Yezza uollss dah jumpe blog yg sesuai :)

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 18 November 2015

Delivery @ 18.11.2015 - Tortilla & DimSum

Salam dear frens semua :)


Selesai delivery hari ini







20 peket Tortilla 10" ke Ulu Tiram, Johor & 30 peket DimSum utk agen terbaru di Cheras, KL 
😊


Tp Alhamdulillah, Allah permudahkan kami sbb 2 2 urusan deal dlm Klang je.

 1 guna poslaju,  1 lagi main passing2 melalui husbande Agen :) 



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 12 November 2015

Tgk Youtube Video ni : hasilkan Pizza Tortilla sendiri utk Tea-Time hujung minggu ni dgn keluarga tersayang

Salam dear frens semua :) 

Lepas video cara mengeWraps yg Ananaifa post awal bulan ritu, kali ni Ananaifa nak share video mudah lagi cepat cara2 nak hasilkan Pizza Tortilla.

Ananaifa pernah share sblom2 ni yg customer Ananaifa  ada yg buat Pizza menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods yg sedap & cantik lagi gebu ini. 

Jom tgk Youtube Video ni plak, moga ia memudahkan lagi uollss mendpt gambaran cara2 membuat Pizza Tortilla :)



Berminat nak beli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods seterusnya menghasilkan Pizza Tortilla ini di rumah utk uollss tea-time dgn keluarga tersayang?? 

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 10 November 2015

Latest pricing list di Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Oleh sebab Ananaifa dpt tgk bahawa ramai pengunjung blog yg view post ini, dan kendian mereka roger ke 013 320 9715 dan bertanya samada harga2 tersebut masih valid atau x, dan lepas tu Ananaifa terpaksa bagitahu yg harga tu dah invalid, maka dgn ini Ananaifa nak update terus latest pricing yg Ananaifa guna sekarang :)


Setakat Nov 2015 ni, inilah harga yg kami gunapakai



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 8 November 2015

Lets have delicious tea time - Tortilla Tarts with estimation of 170 calories

Salam dear frens semua :) 

Hari ni Ananaifa nak share satu resepi lain skit made by using our Roti Tortilla yg sedap ittew *geli pulak rasenye eja itu macam ittew*

Resepi ni dia ala2 pizza gitu. Roti Tortilla sebagai base dan diberikan sedikit sentuhan toppings yg boleh diubahsuai ikut kesesuaian bhn dlm peti sejuk uollss. Ananaifa pernah post pasal customer yg buat Pizza menggunakan Roti Tortilla sebelum ni, dan mereka sgt berpuas hati dgn potensi Roti Tortilla kami ehehh

Tapi dalam resepi ni, ia tak dipanggil Pizza tapi dipanggil Tart :D

Gambo ihsan pakcik google

Bahan2 :

Minyak
1 keping Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods (seeloknya guna yg diameter 8 inci)
Kepingan2 ayam
Hirisan2 tomato (yg telah dibuang biji)
Keju Parmesan (seeloknya yg reduced- fat)
Daun basil

Cara2 :

1. Panaskan minyak. Dgn menggunakan tongs aka penyepit, deep fry Roti Tortilla hingga muncul bubble di permukaan Roti Tortilla itu dan ia menjadi warna coklat keemasan (bukan coklat kehitaman :p ).

2. Angkat & toskan atas tisu. Biarkan seketika beberapa minit supaya ia menjadi sedikit garing.

3. Panaskan oven (bahagian api atas sahaja aka broil heat. Taburkan keju (tinggalkan skit je utk final touch), kendian kepingan2 ayam, hirisan2 tomato dan akhir sekali taburkan saki baki keju tadi.

4. Bakar dlm oven selama 1 minit SAHAJA! Hanya sehingga keju tadi mencair. Triple hati2 ye uollss jgn sampai keju jadi hangit. 

5. Keluarkan dari oven, dan boleh taburkan daun basil di atasnya. Kerat 4 dan terus hidang! :)

Jumlah hidangan : 2

Kalori (per tart) : 170
Jumlah lemak : 10 gram
Jumlah karbohidrat : 10 gram
Protein : 9 gram

Berminat nk beli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ni?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 5 November 2015

Tgk Youtube Video ni : betapa Mudah & Senang mengeWraps di rumah

Salam dear frens semua :) 


Cer uollss tgk jap video ni...

Mudah & Senang kan??

Eh mudah & senang bukan ke membawa erti yg sama?

Eheheh tu maknanya sgt2 amat mudah nak buat Chicken Wraps ni, buat bekal anak2 ke skola mahupun utk bekal husband ke tempat koje :)




 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 3 November 2015

Tips nak cari bantuan Agensi Kerajaan utk besarkan perniagaan uollss ke bigger scale

Salam dear frens semua :)

Bersiaran di malam Sabtu ini, Ananaifa nak share pasal tips nak dptkan bantuan daripada Agensi2 kerajaan yg terlibat utk membantu usahawan2 IKS mahupun mikro.

Ananaifa pon x pernah apply apa2 lagi, belum sampai ke tahap memohon lagi. Bukan bermaksud Ananaifa sgt2 blh sustain sendiri je dan tak perlukan apa2 bantuan. Cumanya Ananaifa belum dpt nak run the biz in huge scale lagi. Masih lagi perlu self-employed buat masa ini.

Oklah xnak tulih panjang lebo lagi, jom kite tgk antara tips yg Ananaifa terrrjumpa masa nak buat iklan Roti Tortilla kat laman web Majalah.com :)


 Tips 1 :
  1. awak pergi cari machine tu tgk kos dia berapa. maintance dia macam mana. awak gi TEKUN minta loan dari diorang. kalau machine tu dalam 5k kebawah awak boleh mohon AIM(AMANAH IKTIAR MALAYSIA)

    seingat saya jenis makanan bisnes sangat senang mendapat bantuan kerajaan kerana daily bussiness awak ialah CASH. 

Tips 2 :

  1. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


    Pandangan Saya:-

    + CikPuan perlu hadir ke MARA daerah untuk kunjung hormat dengan Pegawai Mara Daerah.

    + Bawakan company Profile serba ringkas berserta catatan kewangan harian, bulanan dan tahunan.

    + Mohon untuk dimasukkan ke dalam program SKPP ( Skim Khidmat Pakar perunding) di dalam perniagaan yg dijalankan. Mohon dlm aspek pengembangan syarikat.

    + Konsultan akan menilai situasi sebenar perniagaan yang dijalankan dan akan memberi cadangan aspek apa yang perlu di pertingkatkan.

    + Berilah kerjasama dengan telus apa yg diperlukan oleh sykt utk berkembang supaya tidak lari dari visi atau misi sykt.

    + Produk Pau memang ada potensi yang amat besar dan mudah utk berkembang apabila kena dgn cara yang betul.

    + Ready to Eat or Frozen Food.

    + Saya bangga dengan CikPuan untuk meningkatkan matlamat syarikat utk berkembang.


Diharapnye jika ada frens Ananaifa yg tercari2 kekdah atau method nak perkembangkan biz anda ke bigger scale, moga kedua2 tips di atas dpt membantu uollss :)

Sunday, 1 November 2015

Take it to your Office beb! - Tortilla Wraps with estimation of 250 calories

Salam dear frens semua :) 

Nak tau satu rassiee tak?? Ehehh. 
Sekarang ni, uolls dah tak perlu keluar makan lunch kat luar lagi tau *bisik2 sket*

Penat sebenarnye nak klua makan lunch ni. Silap2 balik workplace, jadi lapo balik.

Jgn jd mcm ni udah! haha


Bersesak2 atas jalan raya. Pastu bersesak2 pulak atas lantai kedai makan. Time nak balik bersesak2 lagi skali atas jalan raya. Pastu bersesak2 plak dlm lif nak balik opis.

Stress weii! Ananaifa pernah melaluinya, membuatkan Ananaifa cuma keluar lunch (out of factory compound) sebulan 2 ke 3 kali je. Selebihnya Ananaifa makan di kantin kilang ataupun bawak bekal brunch.

Okeyh maka dengan itu, kali ni Ananaifa nak share resepi penghasilan resepi yg mudah lagi low-carb gitu. Save money pon saved, healthy pon healthy! Aha!

Gambo ihsan pakcik Google ;)

Masa penyediaan ; 5 minit     Masa memasak : 0.5 minit

Bahan2 :

2 keping Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods yg dijamin Cantik di Luar, Gebu di Dalam ;)
4 keping dada ayam yang diperap & dipanggang
4 keping hirisan tomato yg dibuang biji (untuk elakkan inti Wraps cepat basi)
beberapa hirisan kobis segar (bila digigit rangup krup krap krup krap gitu)
Mayonis
Thousands island
Garam

Cara2 :

Golek2kan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods di atas kuali tanpa minyak selama 5 saat (jgn lebih nnt Roti Tortilla akan sedikit mengeras sebab lembapan dia dah hilang). Letak kepingan dada ayam, tomato, kobis, dan cadangan sos yg diberi iaitu mayonis & sos seribu pulau :D

Ratakan di bahagian tengah Roti Tortilla tersebut, dan percik sedikit garam jika mahu. 

Lipat bahagian kiri kanan Roti Tortilla, dan gulung kemas2.

Boleh terus dibungkus atau kerat dua (lebih cantekk kalau kerat senget) dan letak dalam bekas bekal uolls.

Jumlah hidangan : 2

Kalori : 250
Jumlah lemak : 8 gram
Jumlah karbohidrat : 36 gram
Protein : 20 gram


Yeayyyyy mudah kan nak buat bekal yg Sedap yet Sihat?


Berminat nak dapatkan Roti Tortilla yg sedap edaran Ananaifa Foods ni ?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)