Sunday, 23 March 2014

Shaklee : Nak kurus? jom cuba minum teh ini!! :D

Salam ceria frens Ananaifa Foods sume... :)

Mulakan hari hujung minggu anda dengan aktiviti yg menyeronokkan tau! Jangan mulakan dengan stress-nak-kemas-umah-yg-macam-tongkag-pecah pulak ye.. eh tak tak. Tu rumah Ananaifa Foods je.. hehe

Oklah fast updates daripada Ananaifa Foods, kami nak promo set minuman kesihatan yg boleh mengembalikan tenaga anda sekaligus mendetoxkan badan anda dan insyaAllah dengan disiplin yg konsisten, impian frens untuk kurus akan tercapai :)

Macam biasa, Ananaifa Foods akan offer Pek-Cuba-Try-Test aka Trial Pack ni dulu.. kalo rasa serasi dengan badan lepas cuba Trial Pack ni buleh la beli sekotak 2 okeyh :D

teh Cinch ni adelah kombinasi Teh Putih, Merah dan Hijau :)
ada 28 sachet sekotak, harga dia RM145.00 sahaja :D
kalo ade frens yg taknak beli sekotak terus, nak cuba dulu Pek-Cuba-Try-Test ni, buleh sms/call ke 013 320 97 15 atau pm di FbBiz Ananaifa Foods okeyh. Harga dia RM22.00 sahaja termasuk pos :)

Jom kita jadi kurus (Ananaifa Foods pon nanti pas bersalin nnt akan terus minum teh ni nak kasi kurus cepat :D )

Wednesday, 19 March 2014

Pakej Mini Catering Ananaifa Foods - Pakej C

Salam ceria frens sume :)

Macam yg pernah Ananaifa Foods post kan sebelum ni, Ananaifa Foods skarang mula berjinak-jinak dengan bisnes katering berskala mini. Baru nak merangkak kan.. jadi kita buat scale mini saja. Aritu Ananaifa Foods ada dapat offer untuk prepare Wraps isi Kambing Bakar untuk 1 jamuan Akikah kawan kepada suami, dengan jumlah jemputan lebih kurang 1000 orang. Memang kalau ikutkan ati, nak cuba projek tu, sebab inti Wraps dah ada, Ananaifa Foods cuma perlu berada di majlis dan membuat aksi menggulung Roti Tortilla dengan penuh semangat dan skill sahaja ahaks. Tapi akhirnya Ananaifa Foods decided untuk tolak offer tu sebab belum ada keyakinan nak handle, dan Ananaifa Foods salu pk jangan tamak bab-bab amik tawaran catering ni, sebab kita bertanggungjawab nak menjayakan majlis org. Dibuatnya 20 org dtg sekaligus nak makan Wraps inti Kambing Bakar tu, camne? Mesti gelabah nanti.. huhu. 

Jadi biarlah Ananaifa Foods mantapkan skills dengan small scale catering dulu. Bukan tak nak mencabar kemampuan diri bak kata motivator-motivator bertauliah mahupun motivator yg tak bertauliah hihihi yg salu dok sebut-sebut pasai 'cabar kemampuan diri anda' dan sebagainya, tapi kita ukur baju di badan sendiri kan.. InsyaAlah kalau small scale catering ni berjaya dilakukan dengan jayanya, and most importantly with no customer complaint, barulah kita mengorak langkah ke huge scale plak :)

Okeyh update kali ni Ananaifa Foods nak promosikan Pakej C bawah regim mini catering menu Ananaifa Foods :p Terima kasih kepada Cikgu Suzaina dari SK Sg Udang yg mengorder untuk bengkel pengawas Pusat Sumber yg bertempat di Pusat Kegiatan Guru (PKG) SK Telok Gadong, Klang. 

Ananaifa Foods sangat gembira dengan feedback positif yg diberikan. Kalau ada bengkel lagi, atau nak buat Pot Luck ke, atau nak makan-makan minum pagi ngan kengkawan ke, boleh la order lagi ye Cikgu :)

Frens yg berminat nak mengorder, buleh call / sms ke 013 320 97 15 atau PM kat FbBiz Ananaifa Foods okeyh :)

Pakej C consists of :
1. Kuih manis pilihan : kuih koci
2. Kuih pedas pilihan : kuih karipap ayam
3. Fillet ikan dory yg dipotong2 menjadi bite size 

4. Sos tartar secukupnye
5. Coleslaw secukupnye


Full set : Western set, Kuih Koci & Kuih Karipap Ayam, tak dilupakan flyers Ananaifa Foods :p
Western set : Fillet Ikan Dory, Coleslaw dan Tartar Sauce
Ready to be shipped!and Keep Hot Item Hot! :) Food safety concept lah pulak kan... hihi

Tuesday, 18 March 2014

Shaklee : Lecithin aka pemecah @ pengemulsi lemak :)

Salam sayang dear frens sume..
  
Kenapa Ramai Orang nak Consume Lecithin??

Kalau frens sume perasan, dan rajin menjenguk dan membace senarai ingredient makanan-makanan yg dipanggil ‘makanan sihat’ yg ada di pasaran, frens akan perasan salah 1 benda yg sama dalam senarai ingred tu adalah Lecithin!

Why?? Why Lecithin yg menjadi pilihan para pengeluar ‘makanan sihat’ untuk mereka senaraikan sebagai sebahagian daripada bahan ramuan produk mereka?

Jom teruskan pembacaan anda ehehh.

Basically, fungsi Lecithin sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier) kepada lemak-lemak yang terkandung dalam makanan yang frens makanAda satu bahan kimia yang terhasil bila kita consume Lecithin ni, dipanggil ’bile’ yang boleh membantu proses penghadaman dan detoxification kita.
Bile yang terhasil bekerjasama dengan lemak yang dah dipecahkan lebih mudah ‘didetoxkan’ dari badan frens. Sebabnye, lemak yang dah dipecah-pecah-pecahkan tu dgn mudahnye dapat bergerak secara smooth dalam pembuluh darah frens. Secara tak langsung, jantung pun tak penat mengepam darah bila pembuluh darah kite tak tersekat kan. Masalah-masalah yang berkait rapat dengan jantung such as darah tinggi pun boleh dikurangkan, insyaAllah.

Maka sebab tu lah para pembuat ‘makanan sihat’ ni dengan sukacitanya memasukkan Lecithin ke dalam ‘makanan sihat’ tersebut. Kan ke ramai orang nak pecahkan lemak sambil-sambil menikmati makanan sihat kan? Minum sebotol dua, tau tau lemak dah pecah kan? Ewah begitu mudah meh? :D

Tetapi frens sume harus berwaspada sebab sumber Lecithin boleh didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan. Kalo terkena Lecithin daripada haiwan, kena ambil tahu jugak samada haiwan tu haiwan yg halal dimakan atau tak, dan samada haiwan tu haiwan yg halal dimakan dan telah disembelih mengikut hukum syarak atau tak.

Lecithin daripada Shaklee ni diperbuat daripada sumber tumbuhan sahaja iaitu daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut mengandungi 530mg lecithin.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


SMS saya untuk harga & pertanyaan tentang produk.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

Mencari Agen Shaklee terdekat dengan anda supaya tak payah tertunggu-tunggu orang kurier dtg rumah?
Saya adalah Agen Shaklee bagi kawasan-kawasan berikut dan yang sama waktu dengannya :
KLANG (Delek, Teluk Pulai, Andalas, Bukit Tinggi) / PELABUHAN KLANG (Sri Perantau/ Sg Sireh/ Bandar Sultan Suleiman, Pandamaran, Telok Gong) / SIJANGKANG (Sempadan Batu 7, Batu 8, Kebun Baharu 9) 
Untuk sebarang pesanan atau persoalan, cuma :
SMS dan SEND ke 013 320 9715
Saya akan call anda semula ASAP.
E-mail : ananaifa.enterprise@gmail.com (subjek : Shaklee)

Oleh kerana saya telah memulakan semula rutin pengambilan Shaklee yang saya tinggalkan sejak anak kedua saya mencecah umur 1 tahun, jadi dalam blog ini, saya akan berkongsi dengan frens sume antara produk-produk yang saya consume under Shaklee. Samada yang saya pernah consume tapi dah stop macam yang saya katakan kat atas tadi (cth : Breastfeeding set), atau yang saya sedang consume sekarang dan yang saya akan consume akan datang lepas beberapa pembacaan dibuat J.

So frens out there kalau anda sememangnya pengguna Shaklee dan nakkan COD yg lebih laju dan pantas bagi kawasan-kawasan yang saya spesifikkan seperti di atas, apa tunggu lagi? SMS saya laju2 untuk COD yg juga laju J  

Monday, 17 March 2014

kisah 3 saiz Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods :)

Salam ceria frens Ananaifa Foods semua :D

*Salam dan rahmat Allah ke atas makhluk-Nya seluruh alam. Selawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad SAW*
**Semoga pencarian MH370 yg hilang akan berakhir dgn berita gembira sesegera mungkin, ameennn**

Baiklah, meneruskan rutin kehidupan seperti biasa, kali ni Ananaifa Foods nak update frens sume pasal Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods yg meletop-letop di pasaran ni. Ewah gitu ayat promosi :p

Tapi memang betol pun Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods Alhamdulillah semakin menjadi pilihan para peniaga stall stall burger. Yelah asyik dok gebang pasai burger terbakar la, burger botingkek-tingkek la.. kan... maka marilah kita mempelbagaikan menu pilihan di stall burger frens sume dgn pilihan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ini :)

Lagi-lagi untuk burgerer-burgerer *abg2 & kakak2 burger hehe* di stall burger yg jauh dari area-area yg ada mekdi & kepsi.. kann.. memang customer-customer yg teringin nak makan brekkie wraps ke twister ke suka amat lah sebab tak payah p jauh-jauh lagi.. tapi inti kena kasi sedaplah burgerer-burgerer sume k. Dan Ananaifa Foods yakin burgerer-burgerer sekalian takde masalah dlm hal menghasilkan inti yg sedap tu :)

 kiri : Roti Tortilla saiz 10" dan kanan : Roti Tortilla saiz 8" - antara 2 saiz ni, yg feveret burgerer-burgerer sekalian order adelah saiz 8". namun begitu ada juga yg mengorder saiz 10". saiz 10" tu lebih kurang besar standard pinggan makan plastik kat kedai-kedai  makan tu :)

 kiri : Roti Tortilla saiz 8" dan kanan : Roti Tortilla saiz 6" - antara 2 saiz ni, yg feveret frens suke order untuk makan sendiri kat umah *bukan untuk meniaga purpose* adelah yg saiz 6".. lebih handy kot.. dan ala-ala bite size gitu.. namun begitu ade juga yg suka order saiz 8". lebih ummphh dan lebih mengenyangkan kot, tepuk dada tanya selera :)
dari kiri : 10", 8", 6". tekstur Roti Tortilla kami yg diyakini pelanggan antara tekstur Roti Tortilla paling cantik pernah mereka beli dan guna untuk meniaga ewahhh gitu ayat promosi tapi fakta bukan auta ni :D

Kami ada stok untuk ketiga-tiga saiz Roti Tortilla, InsyaAllah production tak putus :) . Cumanya untuk meniaga purpose, means nak membeli dlm kuantiti borong dan semestinye juga dgn harga borong, cuma perlu inform kami sekurang-kurangnya 1 working day earlier je. Dengan itu, InsyaAllah memudahkan kami ambik stok di production site dan anta kat anda / anda dtg collect kat mana-mana meet up point :)

Call / SMS ke 013 320 97 15 atau PM kami kat FbBiz kami laju-laju k :)

Thursday, 13 March 2014

Delivery Schedule untuk Frozen Foods edaran Ananaifa Foods :D

Salam ceria frens Ananaifa Foods sume :)

Macam biasa kali ni pon fast updates daripada Ananaifa Foods :)

Memandangkan sekarang kami di Ananaifa Foods skrg dah lebih aktif mengadakan aktiviti Frozen Foods Delivery, jadi kami dah setkan jadual penghantaran yg mana diharap dgn jadual penghantaran ni akan memudahkan frens nak order item kami dan memudahkan kami untuk membuat delivery service khas untuk our esteemed customer sume :) :) :)

Kalo yg urgent request pon kami boleh hantar kalo bersesuaian dgn jadual Ananaifa Foods tapi untuk customer yg dah rancang nak order apa, boleh la order dan kami hantar mengikut jadual ni :)

ahaks.. Ananaifa Foods anta gune kereta je.. tak pun tren.. hihi beria plak dgn gambar truck bagai :p


Delivery Schedule untuk Frozen Foods edaran Ananaifa Foods adelah seperti berikut :

Kawasan pekan Pelabuhan Klang / Kg Raja Uda / Taman Kem / area Pejabat Pos, Klinik Kesihatan, Bus Stand - Delivery kami buat pada setiap hari Selasa, time boleh dibincangkan mengikut kesesuaian frens sume. Delivery bagi kawasan-kawasan yg tersebut seperti di atas dan dibuat pada hari Selasa adalah FOC :)

Kawasan Delek / Jalan Yadi / Teluk Pulai / Telok Gadong / area pejabat MPK di Jalan Raya Barat - Delivery kami buat pada setiap hari Khamis, time boleh dibincangkan mengikut kesesuaian frens sume. Delivery bagi kawasan-kawasan yg tersebut seperti di atas dan dibuat pada hari Khamis adalah FOC :)

Bagi kawasan-kawasan lain macam Shah Alam, Kg Jawa, Sijangkang, Johan Setia, Rantau Panjang, Jalan Kapar, Bukit Tinggi, Andalas, Bandar Botanik, delivery adalah by requested. Kalo frens order bersesuaian dgn kuantiti yg membolehkan saya tak perlu letak Delivery Charge, so it will also be FOC for Delivery Charge :)

Nak COD kat stesen KTM Komuter pon sgt3 amat3 ok! ehehe. Lagi mudah dan memudahkan.. :)

So frens out there yg berminat nak order Frozen Foods Ananaifa Foods yg macam-macam ada ni, sms / call je 013 320 97 15 atau logon to our FbBiz :)



Tuesday, 4 March 2014

Resepi Wraps menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods :) :) :)

Salam sayang frens Ananaifa Foods semua.. :)

Kali ni Ananifa cuma nak buat fast updates saja.. nak share resepi wraps yg tgh hot meletop-letop dlm mulut skrg ni.. Mungkin frens sume tertarik dgn iklan orang-makan-wraps-sambil-berjalan-jalan tu kot.. Ehehehehehe.. Apa tunggu lagi, moh kite buat wraps sendiri kat umah menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods :)
Jom kome jom!!


10 jenis bahan mudah dicari kat pasaraya :)

1. Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods :)
2. 2 keping dada ayam (dibuang tulang dan dipotong dadu)
3. 1 ketul sosej ayam/daging (dihiris)
4. 2 biji telur
5. 1 biji tomato (dipotong dadu)
6. 1/2 biji capsicum (dipotong dadu)
7. 3 sudu Cream Cheese 
8. Black pepper
9. Salad
10. Segala mak-nenek sos - Thousand Island, Mustard, Mayonis, Sos Cili


10 langkah mudah!! :)

1. Panaskan minyak dan goreng telur dan biarkan hanco menjadi seperti scramble egg, kendian angkat.
2. Di dalam kuali yang sama, tambah minyak dan masukkan dada ayam. Goreng sehingga masak.
3. Masukkan sosej.  Biarkan semua bahan masak sempurna.
4. Masukkan cream chease dan gaul sebati.
5. Masukkan pulak tomato, capsicum, black pepper secukup rasa. Tutup api.
6. Di dalam saucepan, hamparkan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods, balik-balikkan dan panaskan seketika. Jangan sampai hangus! Nak senang guna microwave pon boley.. guna low heat je :)
8. Kendian letakkan tortilla edaran Ananaifa Foods kat dalam pinggan dan letakkan salad serta bahan-bahan yang telah dimasak tadi bersama telur kat atasnya.
9. Curahkan thousand island, mustard, mayonis dan sos cili di atas bahan tadi mengikut kemeriahan yg diingini.
10. Kendian lipat tortilla tersebut mengikut kreativiti memasing. Nak guide, buleh ke sini :) 

Sedia untuk dingap!!! :p


Selamat mencuba frens sume!!! :)
Berminat untuk mengorder Roti Tortilla kami? 
PM FB Ananaifa atau sms ke 013 320 97 15 okey :)

Monday, 3 March 2014

mineral coffee yg tak pedihkan perut!!! :D

Salam ceria frens Ananaifa Foods sume :)

Ananaifa kali ni nak promot Mineral Coffee yg best ni.. Best sebab apa? Sebab dia memenuhi kriteria kopi yg Ananaifa tgh cari skarang.. 

Kenapa skarang?? Haa sebab time-time perut Ananaifa Foods dah makin membesar ni, dengan heart-burn yg semakin out of control, so sebagai seorang penggemar kopi, haruslah Ananaifa Foods look for kopi yg boleh bagi Ananaifa Foods tak pedih perut pas minum. Tapi dalam masa yg sama, nafsu serakah Ananaifa Foods yg amat menggemari kopi ini dapat diteruskan tanpa rasa bersalah hihi :p

 Sekotak RM26.50, ada 20 sachet. 
 Kami di Ananaifa Foods juga menyediakan 'Pek-Cuba-Try-Test' untuk frens Ananaifa Foods yg nak cuba dulu Mineral Coffee ni.. nak test keserasian dgn badan frens :) 4 sachet Mineral Coffee hanya RM8.50 sahaja (blum masuk kos hantar) :) Tak rugi cuba kan?
 Kandungan Magnesium yg tinggi, dan mengandungi Garam Buluh yg baik untuk kesihatan :) So frens akan rasa Mineral Coffee ni masin-masin sikit tau sbb ade Garam Buluh tu.. Dan Mineral Coffee ni tak berlemak sgt mcm instant coffee yg biasa jual kat hypermarket tu
Untuk memesan sekotak penuh Mineral Coffee ni, mahupun nak beli 'Pek-Cuba-Try-Test' dulu ke, buleh SMS Ananaifa Foods di 013 320 97 15 atau PM di FbBiz Ananaifa Foods laju2 k :)