Tuesday, 28 June 2016

Testimoni : Mmg Sedap kak (roti tortilla edaran Ananaifa Foods ni) :)

Salam dear frens semua :) 

Pelanggan ini juga mencuba sepeket penuh Roti Tortilla saiz 6". Alhamdulillah setelah berpuas hati, deme repeat order 50peket Roti Tortilla juga saiz 6" :)

Kata mereka : Mmg sedap kak ! :)  :)  :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 22 June 2016

Weekly routine sejak 3 tahun lepas :)

Salam dear frens semua :)


Weekly routine sejak 3 tahun lepaih. Alhamdulillah  :D


.
Kami ada hari tertentu yg kami sekali harung hantar order Roti Tortilla ke pejabat poslaju ya.
.
Kakadang seminggu 2kali. Kakadang seminggu sekali je. 

Depends pd order sbb kakadang ada cust yg nak self pick up je walaupun beliau datang dari Nilai ! 

Haaa gitu ;)
 0130 97
Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 14 June 2016

Testimoni : "Rotinye sedappp hehehe'" kata customer dari KD ini :)

Salam dear frens semua :)





Alhamdulillah. Ini adelah testimoni daripada customer dari Kota Damansara yg kami poslajukan sepeket Roti Tortilla saiz 6".

Beliau membeli sepeket penuh sebab nak khuatir 5 pcs FOC kami selalu beri kpd customer sbg sample tu tak mencukupi.



Kami seronok sgt apabila ianya menyeronokkan customer  :D   :D   :D


Nak seronok jugakkk?




0


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 12 June 2016

Testimoni : "Rasa (DimSum ni) ngam sgt dgn kuah pekat manis akak tu" kata adik manis ini :)

Salam dear frens semua :)

Salam Ramadhan Kareem.

Bersiaran dari kampung halaman abah Ananaifa, kali ni kami nak share testimoni pelanggan DimSum kami. Adik manis ini dlm 2 bulan pregnancy dan mengidam nak makan DimSum. Makan apa2 pun muntah semedang katenye.

Beliau tak pernah makan DimSum pun actually. Tapi melihatkan rupa paras DimSum kami yg menggiurkan lagi menyelerakan, maka beliau pun order. 5 peket terus ordernya :)

Dan hasilnya..... :)


Beliau sangat sukaaa ! "Sedap sangat" katanya dgn gembira, yg membuatkan kami turut gembira. Pau kukus kami juga digemarinya. Lembut & inti penuh ! Yeayyyyy :D



Lokasi beliau di Bandar Parklands, Klang. Sebenarnya dah agak lama jugak Ananaifa tak buat delivery by-hand ke luar Port Klang. Sekarang memang kami minta customer self-collect di pekan Port Klang sahaja. Malas bebeno rasenye nak deliver luar Port Klang :p

Tapi bila adik ni kata beliau mengidam, rasa tak sampai pule hati ini. Nak nak pule bila beliau order dgn menghantar SMS, whatsapp dan juga meninggalkan komen di IG kami @Klang_Chinese_Frozen_Foods ;)

Dan bila feedbacknya seperti ini, rasa berbaloi sgt buat delivery ini :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 10 June 2016

Sempat lagi ke kak nak order Roti Tortilla yg sedap ni utk buat berniaga Bazaar?

Salam dear frens semua :)


Salam 5th Ramadhan.

Ada yg whatsapp tanya hakak, sempat lagi x nak order Roti Tortilla utk buat bniaga Baram mahupun Param?

Sempat je uollss ;)







Isnin ni, 8th Ramadhan, dh blh start order k. Selasa kita kasi poslaju insyaAllah. 

Syarat payment clear before pos :D


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 9 June 2016

Pernah la jugak makan Ambuyat ! :)

Salam dear frens semua :)


Ambuyat !!



Pernah makan sekali masa kat upm. Kat bukit expo, ada fair dr negeri2.. ada makanan.. pakaian.. budaya.. etc etc etc
Try la makan ambuyat ni sbb bro yg jaga rumah Sarawak tu pelawa.. mkn free je.. so kita makan je la kan :p


Tekak sy xbrapa nak terima.. tp ok la.. skrg ni bila tgk gambar ni terdetik la dlm hati "pernah la jgk aku mkn ambuyat"  :D

Disclaimer : kami x jual Ambuyat ;)

Wednesday, 8 June 2016

Waktu mustajab untuk berdoa

Salam dear frens semua :)




Waktu mustajab utk berdoa.. selepas Asar sebelum berbuka.


Ulang2 baca bacaan ms duduk antara 2 sujud ni pun antara yg mudah dilakukan masa2 macam ni.

Tuesday, 7 June 2016

Ananaifa berniaga di Bazaar Ramadhan

Salam dear frens semua :)


Kenangan :)



Ramadhan 2 tahun lepas. Berniaga di Pasar Ramadhan depan Pangsapuri Seri Perantau.


Promosi & perkenalkan produk. Malu? Mula2 mmg taknak angkat muka. Tak pernah buat direct selling mcm tu la katakan. Berniaga seronok2 beronok2 masa hari kantin skolah & hari product development kat U dulu adelah.

 Seronok2 semata2 

Alhamdulillah. 1 pengalaman yg memberi pengajaran. Dpt kawan2 baru dan ofkoz prospek & customer baru 


P/S : Tahun lepas & tahun ni xbniaga di Pasar Ramadhan ni. Supply Roti Tortilla utk peniaga lain pulak 





Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 6 June 2016

Sebelum bermula Ramadhan - persediaan memenuhkan peti ais mak2 dan peniaga2 :D

Salam dear frens semua :)


Last delivery before we off for School Break (Klu school break mmg Ananaifa pun wajib tekan brake.
From 1st Ramadhan till 7th Ramadhan :p


Sabtu lepas by-hand delivery total 15peket DimSum dan berpeket2 Kuih-muih. Sekitar Jalan Kapar & Sec 7 Shah Alam.
Buat stock buka puasa. Nak dekat berbuka baru goreng/kukus kuih. Panas2 gitu.


Harini pengeposan Roti Tortilla pula. 2 kotak ke JB, 1 kotak ke Kluang, Johor, 1 kotak ke Jitra, Kedah & 1 kotak ke Marang, Terengganu.



Ke Utara, Selatan, Pantai Timur, dari Pantai Barat 

Moga semua customer dpt menyajikan hidangan berbuka puasa yg terbaik utk pelanggan masing2 menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods 

Selamat Menunaikan Ibaadah Puasa. Ramadhan Kareem :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 5 June 2016

Nak makan Yong Tau Foo utk Iftar Anda?

Salam dear frens semua :)



Agak2 nak berbuka puasa dgn Yong Tau Foo?


Dapatkan Kuah Yong Tau Foo #pekatsedap#sejukbeku daripada Ananaifa Foods.


0.5kg RM9.

1.0kg RM16.

Kuah cili mcm biasa diberi PERCUMA ! 




Prepared once ordered with payment 

Fresh & tasty !! 


Utk memesan, whatsapp / sms ke 013 320 9715. Orders open selepas 7th Ramadhan. 
Kami off dulu seminggu pertama ni. Balik kampung :) 

Saturday, 4 June 2016

Gandingan Roti Tortilla saiz 6" dan Sate Kebab Ayam - matchmate in heaven ;)

Salam dear frens semua :)




Looks Yummy kan?? 


Salah seorang pelanggan kami ini beli Roti Tortilla saiz 6" dan di-stuffed-kan dgn Sate Kebab Ayam spt dlm gambar ini.

Letak sayur, sos yg berkenaan dan akhir skali Sate Kebab Ayam yg telah siap dipanggang seketika.

Taraaaa. Less than 15min dh blh siap. For 4 servings. Sedia utk dimakan !!
Yeayyyy !!

Berminat?? Direct roger ke   untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 3 June 2016

Kepentingan MEMBERI Sample aka Tester kepada prospek

Salam dear frens semua :)

Jangan kedekut bagi SAMPLE aka TESTER kpd prospek peniaga. 


Dgn izin Allah, sample PERCUMA bernilai RM3.15 tu blh memberi ROI bermula dari 48% !! 


Mudah kata, kita bg FOC tester bernilai RM3.15, asbab prospek berpuas hati dgn tester tu, beliau pun beli minimum 15peket Roti Tortilla saiz 10" pd harga total RM150, haaa tak ke dah 48% tu :D




Kalau beliau x proceed order????

Takpe ler.. kira halalllll je lah :)

*** Antara job scope mak Ananaifa masa makan gaji dulu adelah 'Request & Review quotation & sample'.  So sebab tu lah kami sgt faham akan keperluan sample kpd prospek / customer.



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 2 June 2016

Brunch Ringkas - Bihun goreng, DimSum & Pau Kukus yg sedap !! :)

Salam dear frens semua :)



Brunch pagi tadi.

Ini, ini, ini dan bihun goreng simple.



Xambik gambar bihun sbb ia simple tanpa sayur. Nnt kena bash! 
Wakaka mcm ada yg kesah plak 
😂😂😂


  • DimSum itu DimSum Telur Masin. Sedap! Akan direstock lepas 7th Ramadhan. Sapa nk tasa blh roger lepas 7th Ramadhan k.
  • Pau Kukus saiz mini itu berinti Kacang Merah. Sy dan Ananaifa Jr sukakannya !! Ananaifa dan abahnye xbrapa suka inti Kacang Merah 😅
  • Karipap Pusing Kentang itu berinti Ayam. Krup krap krup krap walaupun selepas 4jam digoreng ! Gituuu ayat copywriting nye 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 1 June 2016

Re-sell atau jadi End-user Kuih2 edaran Ananaifa Foods ; anda pilih :)

Salam dear frens semua :)

Re-sell atau End-user, 2 2 pon ado.



Kuih-muih dlm gambar spt di bawah ada yg utk end-user yg beli secara runcitan, dan ada jgk yg beli secara borongan utk re-sell. Kalau beli secara borongan ni, uollss blh dpt diskaun up to 10% per pack ok !


Nampak mcm sikit kan 10%. Tp bayangkan kalau dah 1 pek uollss dpt diskaun RM0.50, 30 pek (minimum quantity borong) bkn ke uollss dah boleh dapat RM15 ?


Xda org yg free2 je nak bagi RM15 kat kita kan ? 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)