Monday, 30 March 2015

Delivery on 31.3.2015

Salam dear frens semua :)

Ni Delivery Route kami untuk esok, 31.3.2015. Yg nak selit order yg ada berdekatan tempat2 tersebut mahupun frens rasa kami akan lalu tempat frens on the way nak ke tempat2 ni, moh place order lekas moh.


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)


Update >>>  Alhamdulillah 
grin emoticon
Kota Kemuning - Sec 7 - UM - Menara TM - Eastin Hotel - MPK Kuarters
Ms blk drv dlm hujan lebat dgn sight yg xseberapa ni hu3
Apapun wkt hujan lebat adalah wkt mustajabnye doa. Skarang pun msh lebat lg hujannye. Moh kte bdoa agar dapat order yg lebat juge 



Wednesday, 18 March 2015

Tortilla Chips aka Nachos

Salam dear frens semua :)

Selain daripada menghasilkan Wraps atau Burritos, Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods juga boleh menghasilkan Nachos aka Tortilla Chips :)

Ada yg buat chips ni dan selitkan dalam Burger Bun atau Wraps atau Burritos bersama2 dengan inti asas yg lain. Ia menghasilkan tekstur rangup krup krup pada hidangan anda :)
Ada juga yg buat chips ni dan dibuat toppings macam  ni. Lagi la semakin krup krap krup krap bunyinye ;)

 Berminat??

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 16 March 2015

Tortilla Wraps - Food biz yg mudah dan santai

Salam dear frens semua :) 

Ada antara frens yg berminat nak berniaga Wraps mcm ni ?

Para pelanggan Ananaifa yg beli Roti Tortilla ni ada yang :
1. Side Dish untuk biz Burger Stall (menjual Wraps selain Burger Bun)
2. Buat biz Home-made Food Delivery (Lunch Box) - ada yg memang hantar ke ofis2 untuk Lunch Box dan ada juga staff ofis tu sendiri yg sambil2 pegi keje dan bawak Wraps Lunch Box lepas ambik order dari ofismate deme :)
3. Pot Luck Packages (penyediaan Wraps untuk tempahan jamuan Pot Luck)

 Disumbat sumbat digulung gulung 
 Boleh letak pelbagai inti, dari sekompleks2 inti mcm daging kisar, ayam goreng tepung, dll..
Ke sesimple2 inti macam nugget, telur,dll


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Saturday, 14 March 2015

Aiskrim Goreng Eiyta Frozen di Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Promo March 2015 masih berlangsung :)

Beli minimum 2 peket Aiskrim Goreng pada harga RM9 dan dapatkan pek ke-3 pada harga RM6 sahaja ! :)


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 12 March 2015

Hot Air Ballon Carnival at Putrajaya from 12th Mar to 15th Mar 2015 :)

Salam dear frens semua :) 

Free tak weekends ni ? Weekends ni ? Ye ler.. 14hb ngn 15hb Mar 2015 ni.. 

Kalo ada antara frens yg free2 tu, bleh la ke HOT AIR BALLOON CARNVAL di PUTRAJAYA :)

Sambil2 tengok Belon Udara Panas tu, bleh la jalan jalan cari makan kan. Meh singgah booth Chef Shack ni, handled by students of UiTM Shah Alam

Mereka menjual bermacam jenis makanan yg ringkas2 tapi sedap2 :)

Ada Chicken Taco menggunakan Roti Tortilla 6" edaran Ananaifa Foods :)

 Ada Churros, Cookies, Buah Potong :)

 Tu diaa Chicken yg sedang dipanggang before disumbat dalam Taco


So yg berkelapangan tu, moh bawak family jenjalan kat Karnival Belon Udara Panas Putrajaya ni k :)

Wednesday, 11 March 2015

Nak menega Burritos mcm bro ini?

Salam dear frens semua :)

Okeyh. 


Sesapa yg nak menega macam bro ini, menjual Burritos dan Nachos ala Malaysia, menggunakan Roti Tortilla, boleh contact kami eh.


sumber pic : Abam Sabroso di Sungai Petani, Kedah

We supply 6", 8" and 10" in diameter Tortilla Bread.
Kami hantaq ke seluruh Selangor dan yg jauh2 if ada cara penghantaran mengikut kesesuaian bersama, pon boleh dipertimbangkan 
wink emoticon

like emoticon
 Roti Tortilla yg Cantik di Luar Gebu di Dalam 
like emoticon
Roger ke 013 320 97 15 untuk bertanya2 seterusnya mengorder 


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 9 March 2015

Promo Mac 2015 - Aiskrim Goreng edaran Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Promo Promo Promo !! :)



 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 6 March 2015

Steam Station memeriahkan Majlis anda - tempah sekarang!!

Salam dear frens semua :) 

Kalo ada Steam Station kat majlis frens (Majlis Kahwin / Bertunang / Kenduri Akikah / Hari Jadi), mesti best kan. Unik dan lain dari yg lain. 

Hidang Yong Tau Foo & DimSum untuk para tetamu frens. Makanan cina buatan Muslim.


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 4 March 2015

Dalam rezeki orang lain terselit bahagian untuk kita :)

Salam dear frens semua :)

Alhamdulillah, dalam rezeki orang lain ada bahagian rezeki kita.

Dulu masa Ananaifa makan gaji, tak begitu terasa akan hakikat ini.

Ye la sbb setiap hujung bulan, gaji masuk je kan.. 

Tapi bila berniaga ni, rasa sgt2 seronok bila perniagaan org lain maju jaya berjaya sbb kite yg supply bahan mentahnye ni pon akan dpt tempias maju jaya berjaya tu :)

Macam gambar di bawah ni :

7 karton Roti Tortilla pelbagai saiz untuk diedarkan kepada para pelanggan Ananaifa. 


4 karton ke Kedah (Abam Sabroso di Sungai Petani)
1 karton ke Johor (Ana di Felda Pemanis, Segamat)
1 karton ke Banting (Jualan amal oleh pelajar Kolej MARA Banting)
1 karton ke Shah Alam (Perniagaan Nachos oleh Fahmi dan isteri)


 Jualan amal oleh Pelajar Kolej MARA Banting pada Hari Usahawan mereka

Akak doakan bisnes adik2 semua berjaya ye, dan keep on bekerjasama dengan akak :)

 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 2 March 2015

Ramadhan is cominggggg :)

Salam dear frens semua :) 

Pejam celik pejam celik dah nak bertemu Ramadhan dah kita. 


Dah siap siaga?

Dah habis ganti puasa / bayar fidyah ke my girlfrens semua?

:)


** Teringat2 kenangan pertama kali Ananaifa berniaga di pasar Ramadhan tahun lepas :) **




Sunday, 1 March 2015

Kuah Yong Tau Foo sedap hanya di Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :)



Okeyh yg berminat nak order Kuah Yong Tau Foo yg sedap ni, bleh roger Ananaifa di 013 320 9715 k :)

Setengah kilo : RM7
1 kilo : RM11.90
5 kilo ke atas : RM11.90 FOC kacang tumbuk

Kalo berkilo kilo nnt kite kite bincang lain naa ;)