Wednesday, 29 April 2015

Khidmat Masyarakat - Tips for Milk Supply

Salam dear frens semua :)

-Khidmat Masyarakat-

1 label baru dalam BlogBiz Ananaifa ni :)

Kami akan share dengan frens semua link2 atau post2 dengan aspek atau isu berkaitan dengan Khidmat Masyarakat.

Semoga kita semua dapat membantu sesama lain dan semoga ekonomi ummah lebih kukuh fid dunya wal akhirah.

Bismillah....





Salah satu perkongsian yg bermanfaat untuk ibu2 di luar sana samada EP moms atau DF moms.

Saya pernah alami kedua2 nya. Pernah menjadi full EP mom dan pernah juga menjadi full DF mom.

Dugaannye Allah je yg Maha Mengetahui. Sampai resign lah dibuatnye. Tapi sy yakin rezeki Allah yg bagi selagi niat & cara kite betul.

Tapi apa2 pun pahit akan manis akhirnye :)




Monday, 27 April 2015

Tempahan Mini Catering : 30pcs DimSum perisa Cendawan & Ketam

Salam dear frens semua :) 


Kali ni Ananaifa nak share order DimSum siap kukus under Ananaifa Chinese Dishes Catering & Delivery kami :)

Untuk DimSum dalam gambar seperti di atas, ada 30 pcs semuanya, mix perisa Cendawan dan Ketam, cuma berharga RM45 sahaja beb!! Murah kan??

Sebab apa kami kata murah? Sebab ia :
+ siap kukus
+siap dengan sos manis
+siap HANTAR!

Haa... customer dapat kat door-step tinggal nak ngap je bersama family mahupun bersama tetamu yg dirahmati Allah :)

Customer boleh customized order. Kami akan quote harga mengikut kesesuaian.

Min quantity 30 pcs. Max quantity ikut suka :)

 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Saturday, 25 April 2015

Karipap Gergasi vs Karipap Normal :)

Salam dear frens semua :) 

Karipap GERGASI inti Ayam vs Karipap Normal inti Sardin :)

Yg GERGASI utk mak abahnye, yg normal utk anak2 nye :)




Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 22 April 2015

Roti Tortilla ke JB dan Shah Alam

Salam dear frens semua :) 

Alhamdulillah semalam dan selamat poslaju 1 ctn Roti Tortilla 6" ke JB. Harini 1 ctn Roti Tortilla 8" self-pick up kat Port Klang dan 3 ctn delivered kat Shah Alam tadi. 


smile emo





Hakak doakan bisnes kebab & wraps adik2 masyuk eh, pastu nt order la lg wink emoticon


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 16 April 2015

Dont get confused eh ;)

Salam dear frens semua :) 


Customers yg treat me like a fren, I will treat them like a fren too. Sometimes like a besfren pulok :)

Tapi kalo yg suam2 kuku ala2 sombong tu, saya hanggap bukan rezeki saya nak deal dengan anda :)

Monday, 13 April 2015

7 carton Roti Tortilla lagi - semoga perniagaan Wraps & Burritos adik2 maju jaya adanya ye ;)

Salam dear frens semua :) 


Mari meredah Federal Highway lg 
wink emoticon
 Sabtu lepas 6 karton, hr ni lg 2 karton. 




Alhamdulillah 
smile emoticon
Hakak doakan bisnes Wraps & Burritos adik2 berjln lancar adanya, pastu nt order la lg k 
grin emoticon

Yg nk bertanya2, jgn segan jgn silu direct roger je ke 013 320 9715




Friday, 10 April 2015

Roti Tortilla kami tak liat macam yg dipasaran punye ;)

Salam dear frens semua :) 

Pagi2 Jumaat ni meh Ananaifa nak share testimoni pelanggan yg berpuashati untuk menjual Roti Tortilla kami :)





 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 8 April 2015

Dinner lite2 dengan Yong Tau Foo & Dim Sum edaran Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :)

Meh layan gambar Ananaifa anak beranak berYong Tau Foo dan BerDimsum :)

Ini kes nak dinner lite2 la ni.

Ini gambar sebelum Yong Tau Foo kami disimbahi kuah Yong Tau Foo kami yg sedap itu. 
                 Bebola kartun tu bukan stok jualan Ananaifa ye, itu untuk makan anak beranak je :p
 Selepas disimbahi kuah Yong Tau Foo dengan taburan mewah kacang tumbuk yg rangup


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 6 April 2015

Delivery on 7.4.2015

Salam dear frens semua :) 

Esok kami akan ke sini dan sini untuk deliver Frozen Foods kami yg sedap2 belaka ini :)

Yg nak menyelit order, meh lekas roger meh. SMS je ke 013 320 97 15




Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 3 April 2015

Roti Tortilla kami - Nipis tapi Sedap :)

Salam dear frens semua :) 

Ini kami nak share 1 testimoni pelanggan kami yg menjual Taco menggunakan Roti Tortilla kami. 

Memang sedap, tapi cuma nipis je la. katenye. he2. Dan kebanyakan peniaga Taco / Wraps / Burritos kami memang nakkan Roti Tortilla yg nipis2 gitu. 

Cantik bila digulung :)




 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 2 April 2015

Kuah Yong Tau Foo sedap dengan Kuah Cili EXTRA Pedas

Salam dear frens semua :) 

Hari ni ada fren yg order 2.5 kg Kuah Yong Tau Foo dengan Kuah Cili EXTRA Pedas!! :)

Mari kita lihat apa hasilnyaaaa :)




Selamat berSteamboat Party sis Hastina di Bandar Puteri, Klang dan sis Aida di Bandar Baru Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang.

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)