Tuesday, 30 June 2015

Mudahnye memilih Bebola Yong Tau Foo di Ananaifa Foods ;)

Salam dear frens semua :)

Berikut adalah konten2 dlm pek2 Yong Tau Foo edaran Ananaifa Foods. Untuk makluman, kami mempunyai 2 jenis pek Yong Tau Foo iaitu Pek A & Pek B.


 Pek A :- fucuk, bebola ikan pari goreng, tauhu goreng, ketam bersalut, bebola rumpai laut, bebola sotong, bebola ketam, bebola udang 
Pek B :- fucuk, bebola ikan wangi, wantan, tauhu leper, spring roll pendek, bebola sotong, bebola ketam, bebola udang



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 28 June 2015

Set Kombo Ramadhan by Ananaifa Foods yg meletop letop :)

Salam dear frens semua :) 

Salam Ramadhan Kareem :)

Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke-11 ummat Islam di Malaysia berpuasa. Hari ni Ananaifa bersiaran dari kg abah Ananaifa di Perak. Sampai sini Sabtu menjelang sahoor, rehat kejap, tidurkan Ananaifa dalam bilik, pastu terus siap2 ke dapur. Tapi tak nolong ape pon sbb 'jet-lag' lagi ho3. Opah Ananaifa dah prepare semua dah (bagus betol menantuhantu dia ni :p ). Macam biasa menantuhantu dia ni akan buat keje2 post-eating je, iaitu cuci pinggan. He2

Dalam masa 10 hari berpuasa ni, Alhamdulillah beberapa Set Kombo Ramadhan dah berjaya dijual. Jutaan terima kasih buat pelanggan2 yg setia bersama produk edaran Ananaifa Foods, termasuk jugak pelanggan2 baru kami. Bulan Ramadhan ni buat 1st time purchase. Semoga tak serik membeli belah secara maya dengan Ananaifa Foods lagi eh. :)

Frens yg berada di sekitar Klang / Port Klang / Sijangkang, yg nak join order, meh usha Set Kombo Ramadhan by Ananaifa Foods meh. Sweet menu ada, savory pon ada :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 25 June 2015

Ramadhan Kombo D - MengArab di rumah bersama keluarga tersayang :)

Salam dear frens semua :)

Kombo D sepanjang bulan Ramadhan ini !!! 

Special untuk warga Klang / Port Klang / Sijangkang / Shah Alam
Yang jauh2 pon boleh jugak kalau kena dengan kuantitinye :) :) :) 

RM24.50 je per pek. Dapat FREE postage lagi! Giler best kan? He2



Apa yg frens buleh dapat dengan RM24.50 di kedai Ananaifa Foods ini?

+ 2 pek Rempah Nasi Arab segera ( setiap pek boleh masak untuk 4 - 5 orang makan, mengandungi rempah serbuk & rempah tumis beserta resepi!! yeay!! ). boleh pilih nak 1 pek Mandy + 1 pek Maqlubah atau 1 pek Mandy + 1 pek Kabsah



+ 1 pek Roti Tortilla saiz S ( diameter 6" )

Penghantaran antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 24 June 2015

Jommm sediakan Tortilla Wraps - semudah A B C !!

Salam dear frens semua :)

Salam Ramadhan Kareem :)

Hari ni dah hari ke 7 kita ummat Islam di Malaysia ni berpuasa kan frens. Pd yg berahzam hari2 nak masak utk berbuka & bersahoor tu, amacam? Dah langgar ahzam ke belum? Ehehe.. ahkak dah langgar sedikit laa ahzam tersebut. Tapi bukan sebab malas nak masak tau, sebab ketiadaan bahan mentah yg bersesuaian utk dimasak pada petang hari itu :p jd Abah Ananaifa pon kate xpelah petang ni kite beli je, Tambahan pulak anak2 pon dah bising ajak gi param.. ewah blame anak2 plak :p

Ok kali ni Ananaifa nak share resepi mudah penyediaan Wraps. Makesure frens guna Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods tau, sure sedap sampai menjilat jari Wraps yg frens buat tu. Anak2 yg skolah sure nak ber-bento-kan Wraps yg frens buat tu lepas raya nnt hehe

Sblum mula terjah resepi, Ananaifa blanje gambo Wraps ni dulu dulu ;)



Resepi & kekdah2 nye adelah spt di bawah :


Kulit - Tortilla wrap 
Beli kat Tesco. Beli yang dah siap. Koser nak buat (kalau buat entah jadi entah tak haha)

Bahan-bahan chicken filling:
Dada ayam
Bawang putih
Bawang besar
Halia
Cili
Capsicum

Cara-cara masak chicken filling:
Perap dada ayam dengan garam, lada hitam, serbuk ketumbar, serbuk kunyit dan sedikit serbuk kari.
Campak bawang putih dengan halia. Tumis sampai naik bau.
Kemudian campak bawang besar dan cili pulak.
Campak ayam ke dalam kuali. Kacau-kacau sampai masak.
Campak capsicum. Siap!

Sapu mayonnaise pada tortilla - optional. Kalau tak suka tak payah letak. Kalau tak suka mayo, boleh tukar dengan thousand island sauce.
Untuk menjadikan Chicken Tortilla Wrap makanan yang sihat, boleh letak salad, timun dan tomato jugak before letak chicken filling tadi.



Reference : blog cik chelsea --> http://yp2kl.blogspot.com/2010/08/yaribba-yaribba-ke-mexico-pula.html

Berminat nakbeli Roti Tortilla tu?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 23 June 2015

Ramadhan Kombo C - West meet East :)

Salam dear frens semua :)

Kombo C sepanjang bulan Ramadhan ini !!! Special untuk warga Klang / Port Klang / Sijangkang / Shah Alam.
Yang jauh2 pon boleh jugak kalau kena dengan kuantitinye :) :) :)

RM29 je per pek. Jimat 9% daripada harga biasa. Dapat pulak FREE 2 pcs Aiskrim Goreng bernilai RM3.60!! Giler murah kan? He2


Apa yg frens buleh dapat dengan RM29 di kedai Ananaifa Foods ini?

+ 1 pek Roti Tortilla saiz S ( diameter 6", ada 12 pcs per pek)

+ 2 pek Western Set siap dengan semangkuk Sos Cendawan / Sos Tartar (ada 1 keping daging Ayam / Ikan per pek) boleh pilih nak kedua-duanya Ikan atau kedua-duanya Ayam atau satu Ikan satu Ayam

+ 1 pek Karipap Gergasi ( setiap pek ada 3 biji Karipap Gergasi, 1 perisa per pek). boleh pilih nak inti Ayam atau inti Daging)

Penghantaran antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan ;)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Saturday, 20 June 2015

Ramadhan Combo B - Chinese dish meet Malay dish ;)

Salam dear frens semua :)

Kombo B sepanjang bulan Ramadhan ini !!! Special untuk warga Klang / Port Klang / Sijangkang / Shah Alam.
Yang jauh2 pon boleh jugak kalau kena dengan kuantitinye :) :) :)

RM27 je per pek. Jimat 10% daripada harga biasa. Giler murah kan?



Apa yg frens buleh dapat dengan RM27 di kedai Ananaifa Foods ini?

+ 1 pek Dim Sum siap dengan sos manis (setiap pek ada 16 biji Dim Sum, 1 perisa per pek). boleh pilih nak perisa ketam/ seafood/ ayam atau lada hitam

+ 1 pek Yong Tau Foo siap dengan kuah pekat, kacang tumbuk dan kuah cili (setiap pek ada 8 pcs bebola dan tauhu), boleh pilih nak pek A atau pek B <--  utk mengetahui konten setiap pek ni, frens buleh rujuk ke SINUN & SINAN ;)

+ 2 pek Kuih-muih Melayu ( ada 10 biji kuih per pek), boleh pilih nak kuih Kasturi, Cubadak, Pau sambal Goreng atau Pau Kacang Goreng

Penghantaran antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan ;)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 19 June 2015

Ramadhan Combo A - kenyang sepanjang hari ;)

Salam dear frens semua :) 

Kombo A sepanjang bulan Ramadhan ini !!! Special untuk warga Klang / Port Klang / Sijangkang / Shah Alam.
Yang jauh2 pon boleh jugak kalau kena dengan kuantitinye :) :) :)

RM25 je per pek. Jimat 10% daripada harga biasa. Giler murah kan?


Apa yg frens buleh dapat dengan RM25 di kedai Ananaifa Foods ini?

2 pek Karipap Gergasi ( setiap pek ada 3 biji Karipap Gergasi, 1 perisa per pek). boleh pilih nak inti Ayam atau inti Daging atau nak inti Sayur+Telur

1 pek Aiskrim Goreng ( ada 5 biji Aiskrim Goreng per pek, 1 perisa per pek), boleh boleh pilih nak perisa Aiskrim Keladi, Jagung, Strawberi atau Coklat

Penghantaran antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 18 June 2015

Kuah Yong Tau Foo & Sos Tartar - HomeMade & MadeWithLOVE :)

Salam dear frens semua :) 


Kuah Yong Tau Foo 500g RM7 only.

SosTartar 500g RM7 only jgk 
wink emoticon grin emoti


All are HOMEMADE & MADE with LOVE 
wink emoticon

Yg bminat nk stock-up, wat pencicah dan sbagainye, blh direct #order ke 
013 320 9715 k 
grin emoticon


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

#Delivery antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan

Wednesday, 17 June 2015

PROMO : Ramadhan Combos Sepanjang Bulan Ramadhan :)

Salam dear frens semua :) 

Biar Gambar Berbicara :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 15 June 2015

Karipap Gergasi & PWP Promotion - Karipap Gergasi & Aiskrim Goreng !!!

Salam dear frens semua :)

Tempoh promosi : bermula 15hb Jun hingga 30hb Jun 2015.

Beli 2 peket Karipap Gergasi daripada mana2 perisa (RM8.50 untuk inti Sayur + Telur, dan RM9.50 untuk inti Ayam atau Daging) dan frens layak membeli Aiskrim Goreng edaran Ananaifa Foods pada harga RM7.50 SAHAJA!! (normal price RM9.00).

Karipap Gergasi makan masa Sahur
 dan 
Aiskrim Goreng disediakan satu dua minit sebelum Berbuka :)

Best kan?? Hehe



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Delivery dibuat bermula pukul 1.30pm hingga 4.30pm sepanjang bulan Ramadhan :)

Friday, 12 June 2015

Kuih Cucur Badak Sejukbeku 10pcs / pek

Salam dear frens semua :) 

Kuih Cucur Badak kami, cuma RM4.60 / pack of 10pcs

Inti yg sedap! Lebar kuih lbh kurang 2/3 lebar not RM1.


‪#‎Delivery‬ antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan 
smile emoticon

Nak buat stok bulan puasa utk Kuih Cucur Badak ni mahupun kuih-muih atau item ‪#‎sejukbeku‬ kami yg lain, direct ‪#‎order‬ ke 013 320 9715. 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Delivery‬ antara pukul 1.30pm - 4.30pm sepanjang Ramadhan

Wednesday, 10 June 2015

Donat Sejukbeku 10pcs / pack

Salam dear frens semua :)


Donat kami RM4.60 / pack of 10pcs.



Berserta gula putih halus2 manja dalam setiap pek. 
Kalau xnk cicah gula, blh jgk di toppings kan dgn coklat atau apa2 flavor kegemaran anak2 & suami.


Lebar kuih lbh kurang selebar not RM1, pendek kata xkecik xbesor 



Taraaaa... nyummy nyummyy sgt kan :)

wink emoticon
Bminat nak beli Donat ini dan kuih-muih atau produk2#sejukbeku kami yg lain, roger ke 013 320 9715
grin emoticon

#Delivery setiap Isnin hgga Jumaat antara 1.30pm - 4.30pm sepanjang bulan Ramadhan 
grin emoticon



Friday, 5 June 2015

Ananaifa Foods kuasai carian google Roti Tortilla :)

Salam dear frens semua :) 

5 carian google teratas untuk keyword 'pembekal Roti Tortilla', 'pembekal Roti Tortilla sejukbeku', 'pembekal Roti Tortilla Lembah Klang' dan yg sewaktu dengannye adelah milik Ananaifa Foods !!!
Yeayy!! Dan anda takkan tersalah laman web. :)



So kalau nak the Best Quality Tortilla with the Best Price Quoted, laju2 contact Ananaifa k :)

013 320 97 15 :)

Monday, 1 June 2015

Bersahur bersama Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods

Salam dear frens semua :) 

Sebut sahaja tentang menu menguruskan badan, pasti ramai yang mengeluh akan pilihan makanan yang terhad. Lebih-lebih lagi menjelang Ramadan. Tentu sukar menentukan juadah bersahur atau berbuka yang dibolehkan semasa berdiet serta dalam masa yang sama, mengenyangkan. Pun begitu sebenarnya, terdapat pelbagai makanan lazat dan rendah kalori yang boleh diambil asalkan anda berfikir lebih kreatif.


Antaranya dengan membuat sandwic yang menyihatkan.

RAHSIA 1
Protein Tanpa Lemak
Jauhi daging yang tinggi lemak dan berkalori tinggi. Sebaliknya tukarkan dengan daging pejal tanpa kulit atau lemak. Terdapat banyak pilihan daging sebegini di pasaran, tapi anda juga boleh mencipta inti daging sandwic sendiri yang menepati cita rasa yang digemari. Antaranya hirisan nipis dada ayam yang dipanggang atau di gril. Ataupun, filet ikan bakar, udang, ketam dan isi kerang-kerangan. Sebarang bentuk daging pejal, ayam atau makanan laut boleh dijadikan isi sandwic yang enak.

RAHSIA 2
Bijirin Penuh
Tidak perlu dipertikaikan, roti putih tidak banyak membantu ketika anda dalam proses penurunan berat badan. Tapi kini terdapat banyak jenis roti gandum penuh yang enak dijual di pasaran. Pilih satu yang rendah kalori dan tinggi serat. Anda boleh menggunakan roti pita, gulungan sandwic, tortilla bungkus yang lembut atau roti gandum penuh yang biasa. Namun sekiranya anda mempunyai jenis roti kegemaran tetapi ia tidak berkalori rendah, gunakan satu sahaja.

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Artikel penuh di >>  sinun :)