Wednesday, 21 September 2016

Pau Kukus saiz mini yang hijau hijauuuu dan sedap !

Salam dear frens semua :)


Kuih Pau Kukus saiz mini
Inti Kelapa.




Gambaq yg dah kukus dan gambaq yg masih dlm packaging of 4 pcs.


Hijau hijauuu.

Cantik cantikkk.

Sedap ofkoz !! ;)


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 19 September 2016

Testimoni Tortilla - Sedap dan anak2 beliau sukakannya :D

Salam dear frens semua :)


Recent feedback on our Tortilla Bread 😊








>>> Anak2 beliau sukakannya !  <<<


Nak buatkan Wraps as Bento utk anak2 uollss ? 

Meh dptkan Roti Tortilla dijamin cantik di luar, gebu di dalam ni.

Healthy & delicious Bento for ur loved ones 😃


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Ananaifa Foods meraikan 3 tahun survival - tajukkkk ;p

Salam dear frens semua :)

3 tahun lepas...



Ananaifa Foods beroperasi dari kedai. Semangat ok start-up dah kalut nak sewa kedai. Terpengaruh sungguh dgn mindset berbisnes kena ada kedai ! 

6 bln saahaja bertahan sebab overhead cost tinggi ! Laa ni cecita kami cuma nak ada ruang ofis dan bilik utk letakkan freezers je. Lebih berbaloi utk model bisnes kami. 

Kalau tak dapat bilik utk letak freezers, dapat coldroom pun ok gak 😁 

Tak dapat saiz coldroom macam kat kilang tempat kami kerja dulu, dapat macam saiz coldroom macam kat faculty dulu pun ok sangat dah 😂

Roughly untuk model bisnes cara Ananaifa Foods (full time housewife dan part time business), kami berpuas hati. Alhamdulillah ada ups and downs ofkoz. 

Dulu kami menjual numbers of product jugak la. Laa ni kami fokus pada beberapa killer product sahaja, especially Roti Tortilla yg dijamin cantik di luar gebu di dalam itu 


Thursday, 8 September 2016

Step by Step in Tortilla preparation - Healthy Bento for your Kids and Husband :)

Salam dear frens semua :)

Ni contoh step by step untuk hasilkan Finished Product menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods. 



Gambaq cedok dari www.noobcook.com


Sesuai utk buat bento anak2 ke sekolah atau buat bekal husband sarapan kat opis. Mcm sis Lily Ieda Abd Rahim slalu buat 😊 (tapi sis Lily ni gigih tau gelek sendiri Roti Tortilla dia 👍👍)

Kalau tajk rajin nak gelek sendiri Roti Tortilla ni, boleh dapatkan Roti Tortilla yg cantik dan fluffy daripada kami @ Ananaifa Foods :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 7 September 2016

Restock kuih lagiii ;)

Salam dear frens semua :)


Baru lepas re-stock kuih utk customer2 yg mahu stock-up sempena Raya Aidiladha.



Langit cerah selepas hujan membasah bumi. Berapa bahu jalan ada yg air sedikit naik. Klang biasalah. Tak naik air mmg tak sah ;) Tapi tak membahayakan. :)

Perjalanan lancar. Selancar collaboration dgn pembekal kuih kami. Dah 3 tahun bekerjasama sejak Ananaifa Foods ditubuhkan. Alhamdulillah.

Petang ni nak re-stock Pau Cendawan Sejukbeku pula. Pun ada customer yg mahu stock up sempena Raya Aidiladha.

Whatsapp ke 013 320 9715 kalau teragak nak stock up juga. Lokasi kami di Klang.
Sabtu depan sampai Ahad depan punya depan kami cuti noo 😁

Tuesday, 6 September 2016

Pau Kukus inti Kaya vs pau Kukus inti Lotus - nampak serupa tapi tak sama ;)

Salam dear frens semua :)

Nampak serupa tapi sebenarnya tak sama.


Pau Kukus Saiz Mini inti Kaya 
vs 

Pau Kukus Saiz Mini inti Lotus. 


Sesuai buat minum petang. 10minit sahaja diperlukan. Selit2 kukus DimSum jugak. Sambil minum petang layan cite Cina kat TV.
Perghhh !! Matchmate in heaven gitu ;)

RM3.90/pack of 4pcs. 1 perisa/pek.



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 25 August 2016

Nak pickup order Ananaifa Foods kat mana? Petrol Pump Station lah senang ! ;)

Salam dear frens semua :)


Nak cerita sikit tentang Delivery Activities Ananaifa Foods.

Delivery point selalunya d Petrol Pump Station

Kenapa Petrol Pump Station?

Senang nak bagitau customer. 
Senang nak cari walaupun kadang kami yg 1st time sampai petrol pump tu.


Salunya kalau x Petronas, jumpa kat Petron ;)



😁

Gambar : deliver Roti Tortilla kat Petronas Sec 7 & Petronas Equine Park 2


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Pau Kukus Saiz Mini gebu gebas disukai ramai - Kelapa, Kaya dan Kacang Merah

Salam dear frens semua :)


Pau Kukus Saiz Mini. 
Pau Kukus Saiz Mini.
Pau Kukus Saiz Mini.


Dah kasitau awal2 saiz mini. Jgn buat2 tokojut plak kenapo kocik plak saiz pau eh :p 


Hijau : Pau kukus saiz mini inti kelapa


Putih dgn 1 tompok merah : Pau kukus saiz mini inti kaya
Putih suci : Pau kukus saiz mini inti kacang merah

RM3.90/pack of 4pcs
1 jenis inti/pek.

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 24 August 2016

Testimoni Tortilla - Roti Mmg Sedap :)

Salam dear frens semua :)



Let the pictures talk lah ok? 


Psst!! Zaman berpersonal-blogging dulu, asal mai hari Rabu je, mesti nak buat entry #wordlesswednesday 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 19 August 2016

DimSum edaran Ananaifa Foods ke Klinik Kesihatan Pandamaran

Salam dear frens semua :) 


Salam Jumaat !

Semalam kami ke sini.
Selalunya ke sini utk bawa anak2 jumpa doctor. 

Bawak RM1.



Tapi kali ni datang bawak DimSum 
😊

Tak bawak RM, tapi dapat RM he3 
💰

Bawak tester je (utk DimSum kami xda free tester ya, tak macam Roti Tortilla 😅). InsyaAllah kalau ada rezeki, adalah agen di sini nanti 
💃💃
💃

 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 18 August 2016

30 peket Roti Tortilla saiz 8" untuk our B2B Customer :)

Salam dear frens semua :)



Gambar menunjukkan 30 peket Roti Tortilla saiz 8" utk cik pelanggan dari Bukit Tinggi Klang. 

Our B2B customer 




Delivered semalam kat Restoran McDonalds Port Klang sejurus selepas ambik anak2 dr skolah. 


Restoran McDonalds Port Klang ni memang menjadi pilihan kami sebagai pickup point. InsyaAllah mudah nak cari dengan landmark 'Harbour Place' opposite bangunan restoran McDonalds ni.


 Igt lepastu nk terus beli burger McD utk bebudak ni tapi deme taknak makan McD plak. Ehh ! 
😂😂
Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 17 August 2016

Kuih Donat Sejukbeku edaran Ananaifa Foods - Gebu Gebas, Disukai Ramai

Salam dear frens semua :)



Donat kami RM5.00 / pack of 10pcs.



Berserta gula putih halus2 manja dalam setiap pek. Kalu tak nak cicah gula, boleh juga di-toppings-kan dgn coklat atau apa2 flavor kegemaran anak2 & suami.


Lebar kuih lebih kurang selebar not RM1, pendek kata tak kecil tak besar 


😁

Bminat nak beli kuih Donat ini mahupun kuih-muih#sejukbeku kami yg lain, roger ke : 

013 320 9715 

Tuesday, 16 August 2016

30pek Roti Tortilla baru sampai ke tangan customer, dan beliau sudah place order another 30 packets? Whoaaa :))

Salam dear frens semua :)


Bila Roti Tortilla yg dipesan customer baru sampai ke tangan beliau. 

Dan beliau roger utk bagitau yg Roti Tortilla dah sampai. 


Dan dan2 tu jugak beliau place next order.


Nikmat mana lagi yg nak didustakan, beb?

Ni oghang Nismilan kato : "Ossahhh sodap ea ghuti Tortilla ni ha. Bolun bukak laie yg baghu sampai, dah posan utk next postage" :))


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 15 August 2016

Roti Tortilla saiz 8" - From West Coast to the Southern and East Coast ! :D

Salam dear frens semua :)


Postage petang tadi - 2 kotak prabayar Poslaju saiz L ke Kelantan dan 1 peket medium sized plastic parcel ke Johor.


From West Coast to the Southern and East Coast !
There goes our Tortilla Bread yg confirm sedap lagi lembut.

++ 2 kotak prabayar Poslaju tu blh memuatkan 30pek Roti Tortilla saiz 8".

++ Medium sized plastic parcel tu plak ada 1 peket Roti Tortilla saiz 8". Bungkusan yg agak nipis katas Roti Tortilla saiz 8" adalah FREE SAMPLE Roti Tortilla saiz 6". 

Ye kami mmg bagi FREE SAMPLE setiap kali di-approach oleh B2B prospect.

Berminat nak dapatkan FREE sample saiz 6" jugak?

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

The Power of Being Optimistic :)))

Salam dear frens semua :)


mondayblues masa makan gaji dulu. 

Laa ni dah tak dak nak blues2 sgt dah..

#mondaymarketing kena pikiaq. 

:)))


May Allah ease me and you to start the week with full of energy, spirit and enthusiasm !

Tuesday, 9 August 2016

DimSum Kacang Panjang - new family member in Ananaifa Foods' DimSums

Salam dear frens semua :)


Cerita pasal DimSum lagiii !

Kalau haritu kami share gambar DimSum dengan udang terjojol keluar, kali ni kami share gambar DimSum dgn Kacang Panjang pula terjojolll keluar.



Presentingggg new flavour in our DimSum family : Long Bean DimSum !!

Kini ada pilihan untuk anda yg love vegetables very much :p


Sedap !! 

Nak rasa buat kudap2 minum petang? 

Whatsapp kami di 013 320 9715


Lokasi kami d Klang 

Monday, 8 August 2016

DimSum Lada Hitam - Customers' Favourite Flavours :)

Salam dear frens semua :)


DimSum Lada Hitam ni antara favourite flavour customers. 

Kepada penggemar2 pedas, DimSum perisa Lada Hitam ini sgt sesuai utk uollss. 



Sbb kepedasan asli dia membuatkan uollss xperlu dah cicah2 sos bagai 
😄




Nak order DimSum Lada Hitam yg pedas2 sedap ni ?? 

Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 7 August 2016

Yay !! Dapat cekelat Marsjar freee daripada akak Marsjar aka Nikdla Marsjar :)

Salam dear frens semua :)



Alhamdulillah selamat masuk ke perut. 

Tkasih Akak Marsjar sbb bg Akak Tortilla 
😜
 Cekelat Marsjar freeee ;) 

😁




Posmen smp ms tgh buat packing Tortilla. Teruss snap gambar atas kotak poslaju tu jugak !! Tak nyabo! Ehh sedapp sgt!


Moga sis dimurahkan rezeki dan terus suksess2 dgn perusahaan cekelat Marsjar ni  :)

Saturday, 6 August 2016

Postage Pagi Sabtu - Klang Food Trader

Salam dear frens semua :)

Morning Sabtuday uollss !


Seronok sgt sy ikut mak p poslaju Roti Tortilla. 
Seronok smp tertutup2 mata ni ha.





Mak sy is a self-employed food trader. Jadi mana2 mak sy p, pasti sy berhangkut sama 




 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 4 August 2016

Testimoni : Pelanggan repeat order Roti Tortilla dalam masa kurang kurang 10 hari !

Salam dear frens semua :)


Baru beli 15peket on 28th July, semalam cust dari Ketereh ni kata -->

 Stok dah habis, mahu repeat order lagi! 





Yay !! Itu petanda Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods mmg sedap kebabom menjadi pilihan end consumer 
😊😊😊

So kpd prospect2 yg tanya2 akak sebelum2 ni, takyah risau ye. 

We can assure you that our Roti Tortilla is the best Tortilla Bread in town beb ! 
😄
 Tp jika nk dapatkan our foc sample, pun xda salahnye, boleh je :)

😊

Ptg kang kite kasi poslaju ini order k
!
Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 3 August 2016

Besar mana kuih sejukbeku mana? Jom lihat gambar ini dan nilaikan berbaloi ke tak beli Kuih Sejukbeku edaran Ananaifa Foods :)

Salam dear frens semua :)

Assalamualaikum & selamat pagi!!


Ada prospect yg tanya :
+  "kuih pau tu besar mana kak?" 
++"berapa gram ekk kak kuih karipap pusing daging tu", 

Maka akak pun berikan jawapan bergambar : 



- "aaa dia mcm dlm gambar ni la. sis bandingkan dgn lebar note rm1 ye".

Kendian prospect tersebut jawab :
-- "laaa sy dh nmpk dh gambar ni smlm dlm fb akak. Igtkan pesalll la ada duit singgit kat atas kuih ni. Hihihi"

😁😁😁
Akak tertengok movie The Bone Collector smp 10x dik. Tu la sebabnya! 
😁😁😁

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)