Monday, 19 September 2016

Ananaifa Foods meraikan 3 tahun survival - tajukkkk ;p

Salam dear frens semua :)

3 tahun lepas...



Ananaifa Foods beroperasi dari kedai. Semangat ok start-up dah kalut nak sewa kedai. Terpengaruh sungguh dgn mindset berbisnes kena ada kedai ! 

6 bln saahaja bertahan sebab overhead cost tinggi ! Laa ni cecita kami cuma nak ada ruang ofis dan bilik utk letakkan freezers je. Lebih berbaloi utk model bisnes kami. 

Kalau tak dapat bilik utk letak freezers, dapat coldroom pun ok gak 😁 

Tak dapat saiz coldroom macam kat kilang tempat kami kerja dulu, dapat macam saiz coldroom macam kat faculty dulu pun ok sangat dah 😂

Roughly untuk model bisnes cara Ananaifa Foods (full time housewife dan part time business), kami berpuas hati. Alhamdulillah ada ups and downs ofkoz. 

Dulu kami menjual numbers of product jugak la. Laa ni kami fokus pada beberapa killer product sahaja, especially Roti Tortilla yg dijamin cantik di luar gebu di dalam itu 


No comments: