Wednesday, 21 September 2016

Pau Kukus saiz mini yang hijau hijauuuu dan sedap !

Salam dear frens semua :)


Kuih Pau Kukus saiz mini
Inti Kelapa.




Gambaq yg dah kukus dan gambaq yg masih dlm packaging of 4 pcs.


Hijau hijauuu.

Cantik cantikkk.

Sedap ofkoz !! ;)


 Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 19 September 2016

Testimoni Tortilla - Sedap dan anak2 beliau sukakannya :D

Salam dear frens semua :)


Recent feedback on our Tortilla Bread 😊








>>> Anak2 beliau sukakannya !  <<<


Nak buatkan Wraps as Bento utk anak2 uollss ? 

Meh dptkan Roti Tortilla dijamin cantik di luar, gebu di dalam ni.

Healthy & delicious Bento for ur loved ones 😃


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Ananaifa Foods meraikan 3 tahun survival - tajukkkk ;p

Salam dear frens semua :)

3 tahun lepas...



Ananaifa Foods beroperasi dari kedai. Semangat ok start-up dah kalut nak sewa kedai. Terpengaruh sungguh dgn mindset berbisnes kena ada kedai ! 

6 bln saahaja bertahan sebab overhead cost tinggi ! Laa ni cecita kami cuma nak ada ruang ofis dan bilik utk letakkan freezers je. Lebih berbaloi utk model bisnes kami. 

Kalau tak dapat bilik utk letak freezers, dapat coldroom pun ok gak 😁 

Tak dapat saiz coldroom macam kat kilang tempat kami kerja dulu, dapat macam saiz coldroom macam kat faculty dulu pun ok sangat dah 😂

Roughly untuk model bisnes cara Ananaifa Foods (full time housewife dan part time business), kami berpuas hati. Alhamdulillah ada ups and downs ofkoz. 

Dulu kami menjual numbers of product jugak la. Laa ni kami fokus pada beberapa killer product sahaja, especially Roti Tortilla yg dijamin cantik di luar gebu di dalam itu 


Thursday, 8 September 2016

Step by Step in Tortilla preparation - Healthy Bento for your Kids and Husband :)

Salam dear frens semua :)

Ni contoh step by step untuk hasilkan Finished Product menggunakan Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods. 



Gambaq cedok dari www.noobcook.com


Sesuai utk buat bento anak2 ke sekolah atau buat bekal husband sarapan kat opis. Mcm sis Lily Ieda Abd Rahim slalu buat 😊 (tapi sis Lily ni gigih tau gelek sendiri Roti Tortilla dia 👍👍)

Kalau tajk rajin nak gelek sendiri Roti Tortilla ni, boleh dapatkan Roti Tortilla yg cantik dan fluffy daripada kami @ Ananaifa Foods :)

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 6 September 2016

Pau Kukus inti Kaya vs pau Kukus inti Lotus - nampak serupa tapi tak sama ;)

Salam dear frens semua :)

Nampak serupa tapi sebenarnya tak sama.


Pau Kukus Saiz Mini inti Kaya 
vs 

Pau Kukus Saiz Mini inti Lotus. 


Sesuai buat minum petang. 10minit sahaja diperlukan. Selit2 kukus DimSum jugak. Sambil minum petang layan cite Cina kat TV.
Perghhh !! Matchmate in heaven gitu ;)

RM3.90/pack of 4pcs. 1 perisa/pek.



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)