Tuesday, 22 April 2014

Pakej Mini Catering Ananaifa Foods - Pakej A


Salam ceria frens semua :)

Aritu Ananaifa Foods post kan tempahan mini catering untuk Pakej C yg ditempah oleh Cikgu Suzaina dari SK Sg Udang kan, kali ni Ananaifa Foods nak update tempahan mini catering untuk Pakej A pulak.. masih lagi dalam scale mini saja. Ananaifa Foods masih blum ada keberanian nak buat big scale lagi.. huhu... 

Okeyh jom kite layan gegamba Pakej A ni jom. Untuk makluman frens Ananaifa Foods semua, Pakej A ni ditempah oleh Puan Fieda dari Ampang pada hari Sabtu, 12hb April yg lepas. Asalnye nak order untuk makan2 kat ofis tapi tak jadi, tukar kepade makan2 dengan keluarga besar dia.  Dan Ananaifa Foods sangat2 gembira dengan feedback positif yg diberikan. 

Kalau nak buat makan2 dengan family lagi, boleh la order lagi ye Puan Fieda :)




Frens yg berminat nak mengorder, buleh call / sms ke 013 320 97 15 atau PM kat FbBiz Ananaifa Foods okeyh :)

Pakej A consists of :
1. 30 pcs Roti Tortilla saiz sederhana dengan inti Dada Ayam Rangup + Kobis + Tomato + Keju + Mayonis + Sos Cili
2. 30 biji plus plus steamed Dim Sum pelbagai perisa :D

 closed-up :D
 3 bekas plastik Roti Tortilla saiz sederhana siap balut dengan aluminium foil to maintain its hygiene :D
 30 biji Dim Sum pelbagai perisa dengan 3 bekas sos manis
 closed-up lagi :D
 ready to be delivered in the insulated box :D
dah sampai stesen LRT Ampang.. tunggu Puan Fieda datang collect :D

===================================================================

berminat nak tau Pakej Sejukbeku Ananaifa jugak?? KLIK SINI plak ye :) 

Saturday, 19 April 2014

Karipap Gajah aka Karipap Gergasi kini di Ananaifa Foods :D

Assalamualaikum frens Ananaifa Foods sume :)

Mari kite mulakan Sabtu yg indah ni dengan menjamu mata eh :D

Mari lihat gambar Karipap Gajah ini :)

Ada juga yg memanggilnye Karipap Gergasi :D

Mana2 pon boleh lah frens.. janji mencerminkan betapa beso dan kenyangnye makan sebiji Karipap Gajah aka Karipap Gergasi edaran Ananaifa Foods ni :)


Nak cuba???

Kami di Ananaifa Foods ada menjualnya.. :)

Jom SMS / Call kami di 013 320 97 15 utk menempah :)
Atau PM kami di FbBiz kami eh :D

Kakak kakak abang abang kedai makan pon kalo nak pelbagaikan menu, boleh la order.. Menu baru di kedai makan anda khas untuk mereka mereka yg tak berapa suka makan nasi.. 

Makan sebiji Karipap Gajah aka Karipap Gergasi edaran Ananaifa Foods ni, insyaAllah gerenti kenyang :D

Hanya di Ananaifa Foods :D

=====================================================================

>> Klik sini untk tau Frozen Foods Delivery Schedule Ananaifa k :)

Nak beli KOPI KURMA MERAH ?? sedapp sgt.. tak heartburn bila minum... rasa Semanis Kurma gitu.. klik SINIeh untuk mengusha seterusnya membeli :)

Friday, 11 April 2014

Resepi DIMSUM bagi yang nak buat Sendiri :D

Assalam semua frens Ananaifa Foods :)

Salam Jumaat yg penuh barakah untuk semua juge :)

Sempena hari Jumaat yg penuh barakah ni *dah 2 kali ulang :p * Ananaifa Foods nak share ngn frens Ananaifa Foods sume resepi nak menghasilkan Dim Sum ni.. resepi ni Ananaifa Foods kutip dr blog Kjee, pelakon zaman kite kecik2 dulu *zaman Ananaifa Foods kecik2 la :p * yg ade blakon filem2 zaman Ogy dan Azmil Mustafa dulu tu... Rajin Kjee ni buat sendiri Dim Sum tu.. 

Kalo ade yg berbesar hati dan berajin diri nak buat sendiri Dim Sum ni, bleh la cuba resepi ni.. 

Kalo yg malas2 tu, order je drpd Ananaifa Foods :) Ananaifa Foods siap anta lagi kalo dlm kawasan Klang / Port Klang dan Sijangkang ni :)





 2 orders of DIM SUM Delivery yg dibuat semalam :) 
Pek Kenduri nampak gayenye semakin menarik perhatian umum :D


OKlah, jom kite jengah cara2 nak buat sendiri DIM SUM ni untuk mereka2 yg rajin :)
Cara-caranye :

1. masukkan segenggam isi udang dan isi ayam ke dalam blender kecik yang kita kisar bahan2 kering (spice blender) atau tumbuk guna lesung pun boleh. 

2. lepas dah halus diblend, keluarkan dan campurkan dengan tepung jagung hingga sebati.
3. potong halus2 setengah batang carrot, 4 cendawan shitake kering yang telah direndam kemudian hiris halus2 dan sehelai dua daun bawang yang jugak telah dimayang halus. Campurkan sekali ke dalam ayam tadi. 

4. pecah telur sebiji, pukul sedikit dan masukkan jugak dalam bahan2 tadi. Gaul hingga sebati, bubuh sikit garam pak aji kalau guna dan kira2 setengah sudu kecik minyak bijan.

*Simpan dalam peti ais selama sejam*

5. siap2 jerang air dalam pengukusan. Kemudian keluarkan wantan pastry dari fridge. Keluarkan sedikit sahaja dari dalam peket. Kalau keluarkan semua nanti ia menjadi kering. Kemudian guna cookie cutter untuk memotong bulat wantan pastry tu.
6. celup jari telunjuk dalam sedikit air dan sapu pada sehelai wantan pastry tu. Pastu amik satu sudu kecil inti ayam tadi dan letakkan tengah2 wantan pastry. 

7. pastu ulang sampai habis. Baki wantan pastry disimpan elok2 dalam peti ais dan boleh guna lain kali. Susun dalam kukusan dan kukuslah hingga masak i.e. 10-15 minit. nak kan more info and photos, bleh la ke blog Kjee tu :)

Nak mudahkan korang, dibawah ni Ananaifa Foods senarai bahan2 asasnye. Kalo nak ganti isi udang dan isi ayam dengan isi ketam ke apa2 pun isi, sila lah mengikut selera diri sendiri, suami mahupon anak2 :)

1. Wantan Pastry
2. Isi ayam (tanpa kulit)
3. Isi Udang
4. Cendawan Shitake kering
3. Carrot
4. Daun Bawang
5. Minyak bijan
6. Telur
7. Tepung Jagung


Selamat Mencuba!!! :)

================================================================================

berminat menjadi AGEN / WAKIL JUALAN produk2 edaran Ananaifa Foods ? KLIK SINI untuk dapatkan maklumat lanjut k :)


Monday, 7 April 2014

Nak order Frozen Foods edaran Ananaifa Foods?? 013 320 97 15 lah nombornye :)


assalamualaikum (",)

perut dah mula mengeras2 nak bergerak pon x selesa..

8 bulan sudah :)

x sampai sebulan lagi nak jadi mak beranak 3 ahaks x sangke.. :p

moga dipermudahkan segala urusanku ameennn..



*apapepon, frens yg nak order anything at anytime terus sms ke 013 320 97 15 atau PM ke sini laju2 k :)

Kuih Muih Sejukbeku : 
1. Karipap Daging / Karipap Ayam / Pulut Panggang / Koci  --> RM5.20 sahaja sepeket, 10 biji sepeket
2. Samosa Kentang / Cucur Badak / Pau Sambal Bilis / Pau Kacang Merah / Kuih Kasturi (Rengas) --> RM4.60 sahaja sepeket, 10 biji sepeket

Roti Tortilla Sejukbeku :

1. Roti tortilla saiz diameter 6" : RM7.50 per peket (harga retail, untuk harga BORONG :) boleh SMS kami laju2 k :D


2. Roti tortilla saiz diameter 8" : RM10.50 per peket (harga retail, untuk harga BORONG yg nak buat meniaga pon 

sama jugak, SMS kami laju2 k :)

3. Roti tortilla saiz diameter 10" : RM13.50 per peket (harga retail, nak BORONG untuk meniaga??? jom SMS kami 

laju2 :)

Setiap peket ada 12 keping fluffy Tortilla Bread yg enak dibuat Wraps / Burrito mahupun Enchiladas :D


Western Set Sejukbeku : 
1. Chicken Chop / Dory Fish  --> RM7.00 sahaja sepeket, siap dengan sos blackpepper dan sos mushroom / sos tartar yg sangat sedap :)
2. Chicken Steak / Lamb Steak --> RM8.00 sahaja sepeket, siap dengan sos blackpepper dan sos mushroom yg sangat sedap :)

Dim Sum Sejukbeku :
1. Pek 8 biji, seperisa per pek (black pepper, button mushroom, chicken, seafood dan crab) --> RM6.80 siap dengan sos manis
2. Pek kenduri 16 biji, seperisa per pek (black pepper, button mushroom, chicken, seafood dan crab) --> RM12.80 siap dengan sos manis

Aiskrim Goreng :
Perisa Coklat, Vanilla, Keladi dan Strawberi --> RM9.00 sepeket, 5 biji sepeket, 1 perisa sepeket

Bebola Angry Bird :
1. Pek mini --> 22 biji sepeket, RM10.50 sahaja


Macam-macam ado... :)
Kalo teringin, jom order dengan Ananaifa Foods :)
Nombor senang je boleh hafal kalo nak : 013 320 97 15 :)

Wednesday, 2 April 2014

DIM SUM sells like HOT CAKES!!




Dim Sum yg superb sedap!!!
Jom dapatkannya hanya di kedai frozen Ananaifa Foods 

Call / SMS ke 013 320 97 15 untuk bertanya-tanya seterusnye menempah :)

Tempahan untuk jamuan dan kenduri juga dialu-alukan :) :)
Call / SMS kami untuk mendapatkan sebutharga yg menarik lagi d bomb :) :) :)

 5 biji se-pek, sebiji seperisa, RM5.00 siap dgn sos manis

 16 biji se-tray, mixed 2 selected flavour, RM12.80 siap dgn sos manis