Tuesday, 31 May 2016

Testimoni : (Tortilla ni) sedap kak :) <-- kata customer yg 1st time beli terus beli 30 peket ini

Salam dear frens semua :)






Pelanggan Roti Tortilla yg kami deliver ordernya Rabu minggu lepas di Giant Bukit Tinggi Klang.


1st time beli terus order 30pek Roti Tortilla saiz 8". Dapat rega rm9/pek.

Dan ini testimoni beliau :)


Alhamdulillah. Customer happy iollss ofkoz la happier  :D  :D  :D

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 30 May 2016

Benda dah sedap... nak presentasi ape lagi beb?? :)

Salam dear frens semua :)


Bukan malas ke ape ke.. tapi benda kalau dah sedap.... apa perlunya lagi presentasi.... khennn?



Hujan2 tgh2 mlm2 cenggini.. memang cenggini haa laa 

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 27 May 2016

Testimoni : Tapi apa pon.. (dimsum ni) sedap :) :) :)

Salam dear frens semua :) 



Bersiaran di pagi Ahad, kami bawakan testimoni daripada salah seorang penggemar DimSum edaran Ananaifa Foods.


Kata beliau : " Tapi apa pon.. (dimsum ni) sedap ". :)  :)  :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Thursday, 26 May 2016

Delivery @ 26.5.16 : DimSum ke Bukit Kemuning

Salam dear frens semua :)



Semalam at this hour, bar sampai rumah lepas Cod DimSum Ketam, Cendawan dan Seafood berhampiran kedai ini. Senang nak jadikan landmark.






Tgk dr kejauhan je. Tak teringin nak masuk pon. Mahaiii !! 
 



Mcm biasa ditemani co-driver cilikku



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Tuesday, 24 May 2016

Testimoni : "Rasa dgn quality pon ok" kata customer dari Pekan ini :)

Salam dear frens semua :) 


Testimoni pelanggan Roti Tortilla kami dari Pekan, Pahang. Beliau membeli sepeket Roti Tortilla saiz 6" utk dicuba. 

Cuma RM14 sahaja kos keseluruhan (RM7.50 + postage cost RM6.50)




Kata beliau : Rasa dgn quality pon ok. Yeayyyy !!!! ;)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Pau Kukus inti Manis sudah Restock ! Yeayyy :D

Salam dear frens semua :)




Kuih pau kukus saiz mini restock sudah :) :)



Tapi ada yg inti manis sahaja : 

* inti Kelapa (hijau)


* inti Kaya (dot merah)

* inti Kacang Merah (putih suci)

1 pek ada 4pcs, 1 pek ada 1 perisa, 1 pek harga RM3.90.


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Sunday, 22 May 2016

Sila kecur liur melihat gambar DimSum ini :p

Salam dear frens semua :)



Sila terkecur liur


Kalau xnak terkecur2, sila whatsapp ke 013 320 9715 utk 

memesan. 


Save no ni sesiap pon xpe. Later2 uollss nak 

order, tinggal nak klik whatsapp icon je.


:



Weollss located di Klang 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan 

seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 18 May 2016

Pengeposan SAMPLE aka TESTER. Ada yg perlukan sample Roti Tortilla kami?

Salam dear frens semua :)


Post out sample pd hari Isnin lepas. 


2 peket Roti Tortilla saiz 6". 2 2 prospek dr Selangor saja. Sorang di 

Ampang sorang di KD. Post Isnin ptg Selasa tghari dah sampai





Seorang prospek telah mengetest sample PERCUMA kami yg 

mengandungi 5pcs Roti Tortilla 6" manakala seorang lagi telah 

membeli actual peket yg mengandungi 12pcs Roti Tortilla 6".


Ada yg nak FoC sample ni? 



Halo2 (whatsapp preferred) ke 013 320 9715




Tuesday, 17 May 2016

Testimoni : Roti tortilla sama rasa macam KFC Wraps :)

Salam dear frens semua :) 

Kali ni Ananaifa nak berkongsi lagi testimoni daripada seorang cikgu yg membeli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ni utk kegunaan event di sekolah beliau iaitu Hari Kantin.

Cikgu ini dari SMK Bangsar, dan beliau self-pick up Roti Tortilla ini di Klang.


Kata beliau : Alhamdulillah... roti lembut, SAMA RASA mcm KFC Wrap ! Yeayyyy :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 13 May 2016

Minum petang pada suatu petang yg damai :)

Salam dear frens semua :)


Minum petang.



Kuih susun jarak2 sbb xkukus byk. 2 mulut je yg nak makan pon
.
Kuih puteri ayu keladi (pandan) tu is my all time feverettt. Sedappp 

bangat makan panas2. Tp kami xjuai hat tu. Beli kat kedai

 sejukbeku lain sajork.


Pau kukus saiz mini tu, iye kami ada juai 

Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 11 May 2016

Kisah Puan Penguasa Bomba & Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods :)

Salam dear frens semua :)


Kelmarin. Post out ke Balai Bomba Kuantan.



Puan penguasa Bomba nak try sample Roti Tortilla 8" & 10". Kalau 

Roti Tortilla saiz 8" & 10 ni pelanggan kena beli actual packet sbb 

kami xda trial pack 5pcs tu.


Bagaimanapun, oleh kerana space yg masih berbaki dlm plastik 

prabayar tersebut, FoC 5pcs 6" turut diberi ! Yeayyyy :D





All in utk 1 pek 10" & 1 pek 8" berserta FoC tester 6" ini, puan

 Penguasa Bomba tersebut cuma perlu bayar RM43.80 shj (RM30 + 

postage RM13.80).


Giler la weih. Murah kottt!!! (mencoba menggunakan slanga anak

muda :p )


Yg nk nega makanan berasaskan Roti Tortilla pd bulan puasa nnt,

 dah blh dah start halo2 kami di 013 320 9715. 

Whatsapp preferred, senang kami nak forward details :)

Penghantaran menggunakan kotak prabayar Poslaju saiz L dan saiz S

Salam dear frens semua :)

Ini adelah pesanan2 Roti Tortilla yg dihantar kepada pelanggan menggunakan khidmat Poslaju. 

Kami gunakan kotak prabayar Poslaju saiz L dan saiz S.

2 kotak saiz L dihantar ke Kelantan dan lagi 2 kotak saiz L masing2 dihantar ke Melaka & Johor.

1 kotak saiz S dihantar ke Bangi. 


Kotak saiz L tersebut boleh memuatkan maksimum 10 pek Roti Tortilla saiz 10" atau maksimum 15 pek Roti Tortilla saiz 8" atau maksimum 25 pek Roti Tortilla saiz 6". 

Tu pun dah habis sendat dah kotak tu. Yg penting bentuk kotak x lari daripada bentuk asal dan berat tak lebih dari 10kg.


Manakala kotak saiz S tu pula memuatkan 5 peket Roti Tortilla saiz 8". Kotak ini boleh menampung berat maksimum 2kg sahaja. Utk postage kami yg ni, ia terlebih berat dlm 700g macam tu. Jadi kami kena tambah postage cost RM3.20 (boleh rujuk laman web poslaju). 

Penambahan postage cost ini ditanggung customer :)


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 9 May 2016

Franchise International Malaysia Exhibition (FIM) & Cafe and Bakery Exhibition @ PWTC

Salam dear frens semua :)



Semalam seharian d PWTC. Attending FIM and Bakery & Cafe 

exhibition. Was expecting FIM mcm MIHAS. Tp... hokey2 je la fair 

tu. Rated 3/5 😅 (mcm bese klu ckp bab fair2 ni, mesti terigt Yah 

& Loni sbb kami sgt sekepala bab pegi fair) 


😂






Balik singgah makan kat Mohd Chan Meru. Surpriseee dpt cupcake

 sempena hari ibu. 4 biji cupcake yg comel mcm anak3 kami 

😊








Alhamdulillah. Rezeki. Sbb nampak ada customer mak2 yg xdpt.

 Maybe they have certain amount of order value then baru dpt kek tu

 kot.

Testimoni : Sedap Roti Tortilla Tu. Lembut !! :) :) :)

Salam dear frens semua :)


Macam biasa, sebelum tidur, meh layan sket #positivevibes pelanggan kami ini. 

Pelanggan ini dari Johor. 



Kata mereka : SEDAP ROTI TORTILLA TU. LEMBUT !! :)  :)  :)



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Friday, 6 May 2016

Delivery - DimSum : 6.5.2016

Salam dear frens semua :)


Sepetang di Petron Bukit Raja aka our Pick Up Point :D

.
Delivery DimSum & kuih muih utk customer yg bersusah payah dtg

 dr Meru & agen yg baru balik kerja dr Shah Alam.
.

Jalan raya yg opkos jem giler ptg2 weekdays ni bukanlah 

penghalang buat mereka !!

.



Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Wednesday, 4 May 2016

Pentingnya Thawing before Boxing :)

Salam dear frens semua :)



Roti Tortilla saiz 8" & 10" dlm proses nyahbeku. 

Dah cukup lembut baru masukkan dlm kotak. Barulah ia mudah disusun dan tak merekah dlm kotak. 

Dan kotak pun x basah sbb moist dia dh dinyahkeluar 

Inilah pentingnya Thawing aka Penyahbekuan before Boxing aka Pengotakan. Ha3 bukan boxing tomoi ye ;)
😊
8" tu diposlajukan ke Johor manakala yg 10" diposlajukan ke Kedah. 


Roti Tortilla saiz 10"

Roti Tortilla saiz 8"



Northern & Southern customers, here comes your order 


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

Monday, 2 May 2016

DimSum Ketam - most wanted DimSum !!

Salam dear frens semua :)




DimSum Ketam. Antara pilihan feveret dlm kategori DimSum. Tapi bg Ananaifa, perisa2 yg lain pun sedap juga 
😄😄😄 


Cuma nak bgtau perisa Ketam ni mmg ramai peminatnya. Yg borong 10pek DimSum perisa Ketam sahaja pun ada uollss 
😉

Lokasi kami d Klang. Kami deliver by hand di sekitar Klang / Port Klang dan kadddang kadddang Sec 7 Shah Alam.


Berminat?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)