Thursday, 26 September 2013

Senarai Harga Produk Produk Edaran Ananaifa Foods ( edisi harga promo ^__^ )

As Salam frens blogger sume ^__^

Kami di Ananaifa Foods ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua frens yg mensupport bisnes kecil kami setakat ia baru dibuka ini. Kami akan cuba menyajikan produk produk sejukbeku yg terbaik untuk pembelian frens sume. Produk IKS yg kami edarkan ini akan sentiasa kami pantau supaya ia terjamin kehalalannya, suci lagi bersih. Aspek keselamatan penghasilan produk ini juga tidak kami lupakan. Semoga setiap pek produk yg kami di Ananaifa Foods edarkan ini sentiasa memenuhi kehendak selera frens sume di samping mencapai piawaian kualiti yg frens sume mahukan.

I always remember konsep yg sentiasa perlu saya faham sepanjang saya bekerja makan gaji di sebuah kilang makanan ni ielah :

Quality = Meeting or Exceeding Customer's Expectation
Kualiti = Memenuhi atau Melebihi Kehendak Pelanggan

Jadi sekarang dalam perjalan bisnes kecil saya ini, InsyaAllah saya akan cuba praktikkan konsep yg sama untuk produk edaran kami.. dan juga perkhidmatan kami InsyaAllah ^__^

Jom layan senarai produk produk yg kami di Ananaifa Foods edarkan. Sebarang pertanyaan blh terus berhubung dengan kami di 013 320 9715 ^__^



Terima kasih frens sume!!! ^__^

Thursday, 19 September 2013

Dim Sum Promo Pack In The Ananaifa Hauzz

Salam sayang frens sume ^__^

Promo Pack Ananaifa Foods diteruskan lagi. 
Kali ni dibawakan khas untuk blogger blogger sume Set DIM SUM yang HALAL TOYYIBAN lagi sedap! ^__^

Serius! Kalo tak caya kena try dulu. 
Kalo nak sample kami di Ananaifa Foods bleh bg, dtg je ke Minishoppe Ananaifa sementara stok sample masih ada ^__^

Set DIM SUM HALAL ini didatangkan dlm 5 perisa iaitu Black Pepper, Chicken, Button Mushroom, Seafood dan Crab
Ecewah mcm tak bleh tulis dlm Bahasa Melayu plak ehehe. 

Lada Hitam, Ayam, Cendawan Butang, Makanan Laut dan Ketam hahaha gitu pakai font palingbeso yg ada dlm blogger ni ^__^

Oklah, toksah ckp banyak, moh kite layan gegambo berikut :

Black Pepper (gambar atas dan bawah ^__^)

Chicken (gambar atas dan bawah ^__^)

Button Mushroom (gambar atas dan bawah ^__^)

Crab (gambar atas dan bawah ^__^)

Seafood (gambar atas dan bawah ^__^)

Dah siap packed dlm PROMO PACK! ^__^
Mana nak dpt trial pack ada 5 5 prisa dlm 1 bekas? kat Ananaifa Foods je tau tehehehehe *gelak meriah*
Bekas empat segi ada..
Bertingkek tingkek jugek ^__^
Bekas bulat pon ado tehehe
Yummy!! Lai Lai jom dapatkan DIM SUM HALAL hanya di Ananaifa Foods @ Delek
RM5 ONLI siap dengan kuah manis ready to be eaten. Kukus je ketui ketui DIM SUM HALAL ni ^__^
Yg ni yg dah ready nak kena ngap.. supper mlm td, bebola Angry Bird tu wajib ado sebab anak anak dah tau dlm peti ais ade stok bebola Angry Bird.. kalo tak ada dlm hidangan, deme tanya dlm pelat pelat deme tu ^__^
Teknik gambar kabur di bahagian hadapan, cuma bebola Angry Bird saja yg clear ecewahh padahal camera mughah!! ^__^
Gambar bahagian belakang pulak yg kabur kabur konon ^__^
Nak order? 
Atau ponnn frens nak jadikan DIM SUM HALAL ni sebagai menu majlis open-house-kenduri-kendara-party-tupperware frens ?? tehehehehehe

Buleh... no hal... call / SMS je kami ok 013 320 9715 kami sedia menyeplai *wink* DIM SUM HALAL untuk anda ^__^

Monday, 16 September 2013

produk surimi di Ananaifa Foods dlm kuah tomyam ^__^

Salam sayang frens sume ^__^

Masih lagi mempromosikan produk surimi HALAL edaran Ananaifa Foods ^__^

Kali ni kami persembahkan produk surimi yg dicampak-masukkan ke dalam kuah tom yam ^__^

proses pembersihan dalam raga.. kalo camera mahai mesti lagi klasik nampak titis titis ayaq tu kan hehe
dah siap masuk dlm mangkuk.. ni namanya tomyam tak cukup sifat sbb xdak serai bagai huhu
tu diaaa... bebola ikan Angry Bird, dimsum, jejari ketam, dan sosej daging Ramly (tp sosej tu tak termasuk dlm item jualan kami hehe)

Sunday, 15 September 2013

Jom Makan Roti Tortilla dalam Suasana Romantik :)

Salam sayang frens sume...

Nak buat sendiri Roti Tortilla macam dalam iklan ni?

Jom dapatkan Roti Tortilla di Ananaifa Foods ^__^

Layannn ^__^ ^__^ ^__^


Call / SMS ke 013 3209715 untuk sebarang pertanyaan ^__^

Tuesday, 10 September 2013

Yong Tau Foo promo pack in the hauzzz ^_^

Salam sayang frens sume..

Alhamdulillah.. Promo Pack Yong Tau Foo Ananaifa Foods mendapat sambutan menggalakkan..
Tinggal 2 pack sahaja lagi out of 7 pack.. :)
Dalam masa seminggu diiklankan.. dan dalam tempoh saya tak dapat nak bukak kedai lagi ni..
Terima Kasih kepada kakak kakak di Delek & Port Klang yg mengorder Pek Promo Yong Tau Foo Ananaifa Foods ini :)

Frozen Yong Tau Foo di Ananaifa Foods ini membolehkan frens sume menikmati yong tau foo kegemaran frens pada masa masa yg 'lambat lagi nak ade pasar malam' atau pun 'tetibe je tgh tgh mlm rase nak makan yong tau foo' tehehe
Oh ya, lagi skali sy nak maklumkan bahawa kami di Ananaifa Foods cuma menjual FROZEN set yong tau foo sahaja tau. Yg dah siap celur kami tak juai tehehe
Sebab konsep kedai kami ielah KEDAI BARANGAN FROZEN :)
Bebola ikan Angry Bird yg masih diselaputi ais... :)
Anak anak anda pasti sukakannya sebagaimana anak anak saya sukakannya tehehe
Pek Promosi ada 7 packs semuanya..
Bertingkek tingkek bak kata Waghih... bahahahahaha :p
Ada 2 pack lasts.. kalo nak dapatkannya, boleh hubungi / sms je ke 013 320 9715
RM5 onli siap dengan kuah sedap, biji bijan dan kacang tumbuk.. :)

Monday, 9 September 2013

Fried Ice Cream is DAMN HOT!

Salam sayang frens sume..

Dah lama x dpt update blog. agak kesibukan sedikit. Alhamdulillah ada jugak kesempatan nak meng-up titipan buat frens pembaca blog Ananaifa Enterprise ^_^

Masih lagi dalam tempoh promosi, dan produk yg ingin dipromosikan oleh kami di Ananaifa Foods kali ni ialah AIS KRIM GORENG yg sedap! 

Cuba frens sume tengok dulu gegambo kat bawah ni... ^_^

lelehan aiskrim pelangi

Tehehe.. terliur tak? APA??? Takk??? 
Oh kalo tak terliur tu ada 2 je reason reason yg sy boleh agak... ieitu :

1. Frens mmg bukan penggemar eskem :p
2. Gambar kurang menarik.
Huhu.

Oklah kalo reason yg no. 1 tu, sy tak dapat nak ckp ape lah kan. Mestilah ade sebab musabab kenapa frens tak suke makan ais krim kan.. Tapi kalo reason no. 2 tu, ia adalah kerana ini adelah gambar original dan tidak diphotoshope bagai. Jadi appearance product ini lebih telus gitu, dan frens takkan tipah tertipu dengan produk ini. 

Maka, tiada istilah 'illustrasi hanyalah cadangan hidangan sahaja' tehehehehehe *gelak meriah*

Oklah frens sume. Jom layan gambar seterus dan seterusnya jom. 

Kalo frens berminat nak dapatkan produk yg laris macam goreng pisang panas ni *lisa sughihani kata pisang gogheng bukan gogheng pisang tehehe* buleh la hubungi Ananaifa Foods di 013 320 9715 ok ^_^ 

Harga Promosi untuk Tempoh Promosi adelah sepeket cuma RM9.50 sahaja.
Sepeket ada 5 biji dengan 1 perisa ^_^

seketul ais krim goreng yg sudah siap digogheng ^_^
lebih kurang bsar standard mouse ^_^

Thursday, 5 September 2013

Roti Tortilla dengan Daging Ayam Kisar gaya Ananaifa ^_^

Salam sayang frens sume.. xoxo gtu (xpenah guna xoxo ni hihi)

Kali ni Ananaifa Foods nak jemput frens semua lihat gambar gambar di bawah ni....

>
.
.
.
.
.
.
.
   
Tortilla Wholemeal dengan inti Daging Ayam Kisar ^__^

       
Sedap tak frens sume rasa? hehe soalan ni berdasarkan gambarajah yg tertera di atas je lah.
Tapi rase rasenye frens buleh jawab kot..
Lagi lagi kalo frens suke maka 'mek-rep' kat 'mekdonel' tu.. 
Konfem buleh agak rase dia camne..
^__^

Untuk pengetahuan frens sume, ini adelah apa yg kami di Ananaifa Foods hidangkan untuk tetamu kami yg datang bertandang ke rumah. 
Salah 1 drpd hidangannye la hihi. 
Kalo hidang ni je macam melampau pulak kan. 
Tetamu yg istimewa itu ielah mertua saya hihi :p dan 2 orang adik ipar.. hehe

Sekejapan je, pinggan Roti Tortilla ni dah kosong licin.
Teruja sekejap mak tehehehe :p
Dan macam edisi edisi makanan western yg lain, kali ni pun husband sy yg sediakan. 
Bab bab western ni mmg sy serah pada dia la, kalo lauk pauk kampung style baru sy take over ^__^

Jadi, kepade frens yg berminat nak sediakan jugak hidangan gini gini kat tetamu frens, dan kalo nak beli Roti Tortilla yg jual kat pasaraya 'gergasi in english' tu rasa macam tak berbaloi sbb mahal, dan nak beli in bulk quantity pulak lagi kan.. so call / sms je Ananaifa Foods at 013 320 9715 :)

Kualiti yg sama macam yg terjual di pasaraya tersebut, cuma yg dijual di minishoppe Ananaifa Foods ni dengan harga lebih murah sbb kami ambil terus dari kilang dan packagingnye yg simple dimple jd kos packaging tu dah mengurangkan harga jualannya ^__^

Oklah, jom terus telan air liur tehehe ^__^

   
Stok Roti Tortilla Wholemeal ni terhad.. ikut musim.. sementare stok masih ada ^__^
proses menyusun jari di atas pinggan sedang dilakukan :)
   
Sos cili dan mayonis bagi dicicah untuk menambahkan kelazatan ^__^

Apa tunggu lagi, call / sms Ananaifa Foods laju laju ye ^_^

Wednesday, 4 September 2013

Western Promo lagiii *siap dgn harga sekali*


Salam sayang frens sume.. ^_^

Kali ni kami di Ananaifa nak promo Western foods in the Hauz lagi tehehe

Inilah dia apa yg ada dlm setiap bungkusan... dan harganya sekali ^_^

Apa tunggu lagi, jom jamu mata ^_^





JOM MAKAN WESTERN!! tehehehe ^_^