Sunday, 8 November 2015

Lets have delicious tea time - Tortilla Tarts with estimation of 170 calories

Salam dear frens semua :) 

Hari ni Ananaifa nak share satu resepi lain skit made by using our Roti Tortilla yg sedap ittew *geli pulak rasenye eja itu macam ittew*

Resepi ni dia ala2 pizza gitu. Roti Tortilla sebagai base dan diberikan sedikit sentuhan toppings yg boleh diubahsuai ikut kesesuaian bhn dlm peti sejuk uollss. Ananaifa pernah post pasal customer yg buat Pizza menggunakan Roti Tortilla sebelum ni, dan mereka sgt berpuas hati dgn potensi Roti Tortilla kami ehehh

Tapi dalam resepi ni, ia tak dipanggil Pizza tapi dipanggil Tart :D

Gambo ihsan pakcik google

Bahan2 :

Minyak
1 keping Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods (seeloknya guna yg diameter 8 inci)
Kepingan2 ayam
Hirisan2 tomato (yg telah dibuang biji)
Keju Parmesan (seeloknya yg reduced- fat)
Daun basil

Cara2 :

1. Panaskan minyak. Dgn menggunakan tongs aka penyepit, deep fry Roti Tortilla hingga muncul bubble di permukaan Roti Tortilla itu dan ia menjadi warna coklat keemasan (bukan coklat kehitaman :p ).

2. Angkat & toskan atas tisu. Biarkan seketika beberapa minit supaya ia menjadi sedikit garing.

3. Panaskan oven (bahagian api atas sahaja aka broil heat. Taburkan keju (tinggalkan skit je utk final touch), kendian kepingan2 ayam, hirisan2 tomato dan akhir sekali taburkan saki baki keju tadi.

4. Bakar dlm oven selama 1 minit SAHAJA! Hanya sehingga keju tadi mencair. Triple hati2 ye uollss jgn sampai keju jadi hangit. 

5. Keluarkan dari oven, dan boleh taburkan daun basil di atasnya. Kerat 4 dan terus hidang! :)

Jumlah hidangan : 2

Kalori (per tart) : 170
Jumlah lemak : 10 gram
Jumlah karbohidrat : 10 gram
Protein : 9 gram

Berminat nk beli Roti Tortilla edaran Ananaifa Foods ni?? Direct roger ke 013 320 97 15 untk bertanya2 dan seterusnya mengorder jika berminat :)

No comments: