Saturday, 29 June 2013

botol air yg selamat untuk kanak kanak ^_^

Salam frens sume..

Rata rata frens sume biasa kan beli air mineral semasa dalam perjalanan ke mana mana.. kalau yg nak kereta, bila stop kat stesen minyak, singgah petrolpump mart jap beli air mineral.. pastu kalau air ni tak habis diminum, ada frens yg akan simpan di dalam kereta samada intentionally atau unintentionally.. few days later, lupa air tu bila kita beli, nak jadikan cite mase tu tekak haus sgt, so kita minum semula baki air yang ada dlm botol tu sbb nampak mcm elok lagi.


Sebenarnya baki air dalam botol mineral tu walaupun  Cuma mungkin ditinggalkan dalam kereta tu kurang dari 3 hari, air tu dah pun tercemar dengan bahan kimia  yang digunakan untuk membuat botol mineral tu. Botol plastic mineral selalunya bukan BPA-free *saya kata selalunya sbb manalah tau ade keluaran botol mineral jenis BPA pulak kan…Ini sangat merbahaya kepada kesihatan kita dalam jangka panjang. Antare penyakit yg berkait rapat dengan penggunaan botol-mineral-simpan-kat-tempat-panas ni adelah kanser... macam Metro ni kata...



Sebagai salah satu kaedah penyelesaian kepada permasalahan tersebut, memperkenalkan BOTOL AIR BOLEH LIPAT yang SIHAT!!

Sihat sebab apa frens?? Haaa… sihat sebab ia BPA-free lah! Frens sume tentu tau kan apa itu BPA-free sbb ie menjadi salah 1 topik yg agak hangat jugak la tahun lepas berkenaan botol susu bayi yg mengandungi BPA.. jadi insyaAllah botol ni selamat di gunakan untuk menyimpan air dalam tempoh yang lama baik di rumah mahupun dalam kenderaan.

Selain untuk kegunaan di rumah mahupun semasa dalam perjalanan, BOTOL AIR BOLEH LIPAT ni jugak amat sangat sesuai digunakan oleh anak anak frens sume untuk dibawa ke sekolah atau tadika. Sebab ape saye kate AMAT SANGAT sesuai? 


Pertama sekali, sebab budak budak lagi lagi yg umur tadika mcm gambar hiasan kat atas tu.. kan ke deme ni lasak!! hmm bertolak sane bertolak sini lari sane lari sini.. last last botol yg sedang dipegang, jatuh! pecah! melelh klua air minuman yg frens bekalkan untuk anak naak frens tu.. botol ni, kalau jatuh, TAK PECAH! Haa.. bebudak kan masih lagi tak faham erti cermat dan jaga jaga.. walaupun dah dipesan berpuluh kali, masih lagi kekadang tu botol airnye pecah la, tersalah letak sampai hilang la, macam macam la lagi la ^_^


Tapi dengan BOTOL AIR BOLEH LIPAT yang SIHAT ni, frens sume tak perlu risau lagi.. *macam iklan serbuk pencuci plak tehehe* sbb botol air ni kalau jatuh pun ia TAK PECAH dan untuk mengelakkan masalah hilang plak, frens sume ckp kat diorang, lepas abis je air minum, terus lipat dan simpan dalam beg!! insyaAllah tak hilang sebab dan kemas terlipat dlm beg dah ^__^

Jadi kepade frens yg berminat, call atau sms je 0133209715. nak jenguk jenguk sample produk ade di sini 

^_^

2 comments:

AkmaFaizal said...

tu la kan..mmg biasa buat cam tu. Nak kena buang dah semua botol2 yang ado..hehe

Hanan Haifa said...

salam kenal ^_^

kalo dah buang semua botol2 yg ado, then bolehlah order Botol Air Boleh Lipat (BABL) ni kan ^_^