Monday, 12 August 2013

Roti Tortilla untuk Menu Hari Raya? ^_^

As Salam frens blogger...

Macam mana dengan sambutan raya? Meriahs? D bomb? Mak lebih beria daripada anak? Tehehe ^_^


Saya macam biasa je, seboleh bolehnye nak bagi anak anak terutamenye happy sepanjang raye ni.. anak anak saya masih kecil jadi diorang kekadang tak tahan penat beraye.. mcm family belah suami saya memang menjadikan aktiviti konvoi dari rumah ke rumah di pagi raye tu sbg salah 1 aktiviti wajib keluarga.. jadi anak anak kecil saya ni kepenatan sikitlah.. bila diorang penat, meragamlah jawabnye.. jadi kesabaran perlu dilipatgandakan walaupun kekadang terbabas jua.. huhu..


huhu

Oklah, ckp psl raya ni, antare perkara yg wanita wanita aka mak mak akan rase sedikit sebanyak pening adelah, bab menu! hoho jarang mak mak nak pening pasal fesyen baju atau tudung dah.. *zaman itu sudah berlalu* bab tu budak budak remaje je yg pening.. mak mak mcm saya ni lebih pk nk hidang ape bile org datang umah..

Harapnye hidangan kita tu lain dari yg lain dan dikenang oleh si pemakannye cewah... tak salah pun kan, bukan nak riak ke takbur ke ape tapi lebih kepade kite harap tetamu happy makan ape yg kite masak... suami pon bangge org puji bini pandai masak... cewah ^_^


Jadi, kalo frens sume dah jemu nak hidang ketupat lemang, i mean bukan jemu camne, cuma nakkan kelainan pada hidangan frens utk tetamu, apa kata serves dish yg ala ala mexican sikit... ^_^


Roti Tortilla!! Apa??? Tortilla si makanan barat tu?? Ye Tortilla!!  Makanan barat itu.... *poyo nak ulang ulang*

Roti tortilla ni adelah antare menu yg mudah disediakan dan mengenyangkan pemakan. Secara terus terang, berdasarkan pengalaman saya, menu ni boleh menarik perhatian pemakan daripada pelbagai lapisan masyarakat ^_^


- Kalau macam level mak saya, dia suka makan roti tortilla ni cicah kuah kari atau rendang minang..


- Kalau orang mude mcm kite yg awal 30an ni (muda ke? hehe), suka makan roti tortilla yg distuffedkan dengan kepingan ayam dan salad.. ^_^


















Mana nak beli roti tortilla ni?? Kat pasaraya ade... jename misi in english ^_^ kat pasaraye hyper ade jual.. sepeket ade dlm 8 keping kalo x silap.. tu dgn packaging yg cantik...

Tapi kalo nak wat hidang utk tetamu, nak beli in bulk kan... so apa kata beli roti tortilla dari kami di Ananaifa Enterprise.. dengan plain packaging, so semestinye lebih murah.. size pun kecil cuma 6" sahaja jadi just nice untuk 1 or 2 person's bite per piece ^_^

Senarai harga untuk roti tortilla kami frens sume buleh refer kat sinun ^_^

harga yg terbaiklah!! ^___^

Sooooo, kalo ade antara frens yg berminat, sekitar Klang / Port Klang / Shah Alam / Telok Panglima Garang / PJ, boleh call atau SMS je kat 013 3209715 untuk menempah ^_^. 

Berbaloi baloi ^_^ ^___^ ^_____^ 


No comments: