Sunday, 4 August 2013

Cara nak gulung Roti Tortilla


As Salam frens sume..

Hari ni saya cuma nak update sikit pasal cara cara menggulung Roti Tortilla.. Tak boleh nak online lama lama sangat almaklumlah hari Ahad.. banyak benda nak dibereskan kat umah ni.. jadi sementare anak anak masih tido, bolehlah update sedikit sebanyak mana yg perlu dalam blog Ananaifa ni ^_^

Cara menggulung Roti Tortilla ni sonang amat yo.. Kepada yg dah tau, or dah expert cara cara menggulung Roti Tortilla, abaikan je dummy tips ni ye ^_^

Pada yang macam ala ala konfius 'nak gulung camner Roti Tortilla tu?' gtu kan, bolehla refer pada rajah di bawah ni ^___^

Note : Roti Tortilla ni kalo tak gulung pon boley... tapi tak best la... takde feel makan ala ala di Mexico.. hehehe.. Kalo nak feel makan ala ala di Mexico walaupun tak jejak tanah Mexico, kenalah ikut cara orang Mexico makan Roti Tortilla ni ieitu gulung gulungkan ie ^___^

Langkah Pertama : Lipatkan bahagian kiri dan kanan Roti Tortilla frens yg sudah distuffedkan dengan lauk pauk kegemaran frens


Langkah kedua : Tarik bahagian bawah Roti Tortilla tu ke bahagian atas roti dan gulung ke atas aka 'roll it up' ^_^


Langkah ketiga : Gulungan yang kemas tadi tu dikerat di bahagian tengah

Langkah terakhir : Dah takde langkah langkah dah, boleh terus ngap lepas baca Bismillah ^_^


Semoga memberi manfaat bersama InsyaAllah ^_^


No comments: